
Natwerk en ARTIS-Micropia vieren 10-jarig jubileum met beschimmelde taart
ARTIS-Micropia viert zijn 10-jarig bestaan op een opvallende manier: met een beschimmelde taart. Dit concept, bedacht en ontwikkeld door creatief bureau Natwerk, markeert de start van een jubileumjaar voor het museum dat wereldwijd bekendstaat als het eerste museum dat volledig gewijd is aan microben. Natwerk werkte voor de campagne samen met onder andere Patisserie Holtkamp Amsterdam en Chuck Studios.
Een creatief concept van Natwerk Natwerk, de creatieve partner van ARTIS-Micropia, stond centraal in de ontwikkeling van het jubileumconcept. Het bureau wilde een beeld neerzetten dat het belang van microben op een visuele manier tastbaar maakt.
Wessel Beumer, Creative Director bij Natwerk. ““Soms kan één beeld genoeg zijn. Een totaal beschimmelde taart spreekt boekdelen om het tienjarig bestaan van dit microbenmuseum te vieren. We wilden iets neerzetten dat het verhaal van microben niet alleen vertelt, maar ook zichtbaar maakt.”
De taart als symbool
Voor de realisatie van de taart werkte Natwerk samen met Patisserie Holtkamp Amsterdam. Jordy Cambach van Holtkamp: “Toen ARTIS langskwam om een taart te maken voor microben waren we meteen enthousiast. Het leuke hieraan is dat we helemaal contra moeten denken. Normaal gesproken wil je juist geen schimmels in je taart hebben voor voedselveiligheid, nu juist wel.” Het resultaat was een beschimmelde taart waarop microben zoals Penicillium en Aspergillus floreren.
Chuck Studios legt het vast
Om de schoonheid van de beschimmelde taart vast te leggen, benaderde Natwerk foodfotografie-specialist Chuck Studios. Hun uitdaging was om de taart, bezaaid met biljoenen microben, op een esthetische en visueel prikkelende manier in beeld te brengen. Met precisie en oog voor detail creëerden zij het opvallende beeld dat nu centraal staat in de campagne.
Microben als onmisbare opruimers
Thomas Swierts, hoofd van ARTIS-Micropia: “Mensen zien microben zoals schimmels vaak als iets vies, maar ze spelen een cruciale rol in onze ecosystemen. Ze breken allerlei materialen af zodat de voedingsstoffen weer beschikbaar worden voor andere organismen en ook wij er uiteindelijk weer profijt van kunnen hebben. Dankzij het grote contrast met een exclusieve taart van Patisserie Holtkamp Amsterdam laten we op een speelse manier zien hoe microben als opruimers in de natuur de kringloop sluitend maken. Want zelfs zo’n heerlijke taart wordt netjes opgeruimd door microben als wij die laten staan.”
Naast de beschimmelde taart, die in ARTIS-Micropia te zien is, organiseert het museum een jaar vol evenementen ter viering van het jubileum. Bezoekers kunnen deelnemen aan lezingen, tentoonstellingen en interactieve activiteiten die de wereld van microben tot leven brengen.
Credits:
Klant: ARTIS, ARTIS-Micropia
Bureau: Natwerk | Creatie: Tim Teunissen & Bob Dijkshoorn | Creatieve Directie: Wessel Beumer | Account: Daphne Weers Linthorst | Productie: Linda Peterse / Jorieke de Jong | Productiemaatschappij: Chuck Studios | Fotograaf/camera: Sasha Horsthuis | Producer: Ellen Timmer | Beeldbewerker/retouch: Tristen Mackenzie | SFX: Leonardo Grassi
Volg Marketing Report op LinkedIn!
Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief
Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List
[Vacatures] UNLIKE zoekt een Senior Social Content Creative
[Vacatures] UNLIKE zoekt een Campaign Projectmanager
Natwerk verwelkomt vier aandeelhouders in directie
Natwerk en Gall & Gall lanceren merkactivatie met pop-up
Natwerk viert twintigjarig jubileum met feest en pak
Gepubliceerd door: Saskia van Weert