
Integratie versterkt crossmedialiteit
[Interview] Boaz Shkolnik (Mediahuis Nederland)
Boaz Shkolnik is directeur B2B bij Mediahuis Nederland, bekend van De Telegraaf, regionale dagbladen, radiostations, webshops en magazines. We spreken hem over onder andere de behoefte aan betrouwbare informatie, die nu groter dan ooit lijkt te zijn.
Kun jij Mediahuis Nederland introduceren?
Mediahuis is een Europese mediagroep met activiteiten in België, Nederland, Ierland, Duitsland en Luxemburg. Onafhankelijke nieuwsmerken en betrouwbare journalistiek vormen de kern van onze organisatie. In Nederland beschikken we over een uitgebreid en divers portfolio, met zowel landelijke als regionale en lokale titels die diep geworteld zijn in de Nederlandse journalistiek.
Landelijk vertegenwoordigen wij (Mediahuis Nederland, red.) het iconische De Telegraaf, en regionaal bieden wij merken zoals Noordhollands Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Dagblad van het Noorden en De Limburger. Naast deze sterke nieuwsmerken zijn we ook actief op populaire digitale platforms zoals Dumpert, NSMBL, Manners, WANT, Metro en Culy. Ons portfolio omvat verder radiomerken zoals Radio Veronica, 100% NL, SLAM! en Sublime, evenals een breed scala aan webshops, magazines zoals VROUW, Privé en Autovisie en vacatureplatformen. Bovendien bezit Mediahuis Nederland een van de grootste podcastnetwerken van Nederland: Audiohuis.
Mediahuis Nederland biedt een veelzijdige mediabeleving, met een focus op betrouwbare en impactvolle content die onze doelgroepen op verschillende manieren bereikt.
Wat gaat Mediahuis Nederland doen in 2025 om te floreren?
In 2025 wil Mediahuis Nederland floreren door de verdere ontwikkeling van Mediahuis Raakt, een vernieuwende crossmediale propositie die adverteerders in staat stelt om diverse mediakanalen, zoals print, radio, digitale platforms en podcasts, op een samenhangende en strategische manier in te zetten. Dit initiatief valt samen met het integratieproces waarbij de verschillende onderdelen van Mediahuis Nederland, waaronder Mediahuis Radio, Mediahuis Limburg en Mediahuis Noord, worden samengevoegd tot één sterke organisatie die stevig in haar schoenen staat.
Het doel van deze integratie is onder andere om adverteerders één centraal aanspreekpunt te bieden. Met een uniforme strategie kunnen we hen een krachtig crossmediaal pakket aanbieden, waarmee zij hun boodschap effectief over verschillende kanalen kunnen verspreiden en hun bereik optimaliseren. Dit stelt Mediahuis Nederland in staat om nog beter in te spelen op de veranderende behoeften van de markt en biedt adverteerders de mogelijkheid om hun campagnes op een geïntegreerde, efficiënte en impactvolle manier vorm te geven.
De integratie heeft praktische voordelen voor adverteerders: waar vroeger meerdere contactpersonen nodig waren, kunnen adverteerders nu eenvoudig schakelen tussen verschillende media – lokaal, regionaal en landelijk – en via kanalen zoals print, radio, podcasts en digitale media die elkaar versterken. De combinatie van de diverse kanalen en merken zorgt ervoor dat we een sterke vertegenwoordiging hebben binnen een breed scala aan doelgroepen.
Wat is Mediahuis Raakt?
Iedere dag komen we in aanraking met media: 's ochtends lezen we het laatste nieuws, 's middags genieten we van entertainment, 's avonds zoeken we een lekker recept, en voor het slapengaan lachen we om een grappige video. Het zijn deze momenten die ertoe doen: de woorden die ons raken, de geluiden die binnenkomen en de beelden die in ons geheugen blijven. Dag in, dag uit creëren we impact met tekst, beeld en geluid. Dit komt niet alleen ten goede aan adverteerders, maar ook aan het publiek, doordat de organisatie blijft investeren in kwalitatieve en onafhankelijke journalistiek, een principe waar Mediahuis voor staat.
Mediahuis Raakt ontstond tijdens het integratieproces. In de praktijk merken adverteerders dat Mediahuis de veranderingen benut om hun crossmediale mediastrategieën te versterken, waarbij zowel offline als online media effectief worden geïntegreerd. Dankzij de inzet van technologie en de focus op digitalisering blijft Mediahuis Nederland relevant en creëert het nieuwe advertentiemogelijkheden.
Mediahuis Nederland bereikt 80 procent van Nederland. Met deze propositie zorgen we niet alleen voor impact, maar ook voor een groot bereik binnen populaire doelgroepen. We kunnen bijvoorbeeld unieke merken zoals Dumpert en SLAM! combineren om jongeren te bereiken. Hiermee bieden we niet alleen bereik in deze doelgroep, maar ook branded content-mogelijkheden waarmee merken hun boodschap volledig kunnen integreren.
Tegelijkertijd legt Mediahuis de nadruk op duurzaamheid, met initiatieven zoals CO2-neutrale doelstellingen. Onze groene transitie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die we met toewijding aangaan. Tegen 2050 willen we een klimaatneutrale organisatie zijn. Om dit te realiseren, streven we ernaar onze CO2-uitstoot netto naar nul te brengen, zowel bij het drukken en verdelen van onze kranten als in onze kantoren en op het gebied van mobiliteit. Om onze groene beloftes waar te maken, hebben we ons gecommitteerd aan wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelen, de zogenaamde science based targets. Hiermee zetten we een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst.
Kortom, in 2025 richt Mediahuis Nederland zich op het verder versterken van zijn crossmediale propositie, het vereenvoudigen van de samenwerking voor adverteerders, en het behouden van zijn kernwaarden van journalistieke kwaliteit, terwijl het de digitale en duurzame transformatie voortzet.
Wat zijn de belangrijkste assets van nieuwsmedia-exploitanten in 2025?
In een tijdperk van desinformatie en de opkomst van AI-gegenereerde content is de geloofwaardigheid van zowel merken als nieuwsorganisaties van cruciaal belang. Media die het vertrouwen van hun publiek hebben weten te winnen, zijn een waardevolle troef, vooral nu de behoefte aan betrouwbare informatie groter is dan ooit. Recent onderzoek onderschrijft dat adverteren binnen nieuwsomgevingen effectiever is dan op andere mediakanalen. Consumenten schenken advertenties die gepaard gaan met kwalitatieve journalistieke content meer aandacht en reageren positiever op de merken. Dit geldt overigens ook voor nieuws met een minder positieve inhoud; adverteren naast dergelijke content heeft geen nadelige impact op de merkperceptie.
Ook de vertrouwde krant blijft een krachtig medium. Het Impactonderzoek van GroupM bevestigt de grote effectiviteit van advertenties in gedrukte kranten en tijdschriften. De resultaten tonen aan dat vooral advertenties op een volledige pagina (1/1) aanzienlijke impact hebben op merkbewustzijn, zelfs vergelijkbaar met instream online video. Dit is te danken aan de grotere advertentieformaten en de lagere omgevingsdruk in kranten. Respondenten gaven ook aan dat printadvertenties goed aansluiten bij het medium, met een lage verzadiging en minimale irritatie.
Deze bevindingen benadrukken het belang voor adverteerders om te investeren in kwaliteitsjournalistiek, omdat dit niet alleen de democratie versterkt, maar ook gunstig is voor bedrijfsresultaten.
Volg Marketing Report op LinkedIn!
Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief
Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List
Lees ook:
[Vacatures] Mediahuis zoekt een Teamleider Klantenservice
[Vacatures] Mediahuis zoekt een Visual Designer bij De Telegraaf
[Vacatures] Mediahuis zoekt een Social Media Presentator & Redacteur
Dumpert brengt driedelige serie over verkeerspolitie
[Vacatures] Mediahuis zoekt een Zenderproducer 100%NL
Gepubliceerd door: David de Jong