
[Altijd Goede Mensen]: Zo kijkt WHO KNOWS GINNY naar employermarketing
Hoe blijft een modern banenplatform zoals WHO KNOWS GINNY relevant in de dynamische wereld van werving? In deze editie van Altijd Goede Mensen spreekt Twenty Two met Ginny Ramkisoen, founder van het platform, over de uitdagingen van werving in de huidige arbeidsmarkt en de kracht van communities.
Communities zijn cruciaal, zowel voor werving als voor employer branding
Wat zijn de drie grootste uitdagingen voor werkgevers waarin marketing een essentiële rol speelt?
De krapte op de arbeidsmarkt dwingt werkgevers creatiever te worden in hun werving. Je moet je werkgeversmerk écht onder de loep laten nemen. Ik raad het af om dat intern te doen, want je hebt een objectief paar ogen nodig. Ieder bedrijf vindt zichzelf te gek, maar anderen vinden dat vaak wel meevallen.
Een sterk employer brand is daarom cruciaal. Werkgevers moeten duidelijk communiceren wat hun bedrijf uniek maakt. Mensen willen onderdeel zijn van een community, en dat moet je als werkgever uitdragen.
Investeren in zo’n goede wervingscampagne kost geld. Bedrijven maken vaak te weinig budget vrij voor werving. Dat komt de effectiviteit ook niet ten goede, natuurlijk.
Een andere grote uitdaging is het bereiken van latent werkzoekenden. Veel bedrijven vergeten dat niet iedereen actief op zoek is naar een baan. Het is belangrijk om hen te bereiken op plaatsen waar ze zich bevinden, zoals social media of community platforms.
Welke verandering dwingt de huidige arbeidsmarkt af in de wereld van werkgevers?
Veel bedrijven en werkgevers denken nog steeds dat mensen in de rij staan om bij ze te werken. Daarbij vergeten ze dat de arbeidsmarkt al lang en breed veranderd en verzadigd is. Er zijn heel wat latente werkzoekenden die niet de hele tijd op zoek zijn naar vacatures. Weet waar je doelgroep zit en spreek ze op die plek aan. Dus niet alleen op het banenplatform, maar óók daarbuiten. Werkgevers moeten proactief hun wervingsstrategie aanpassen aan de tijdsgeest. Mensen overwegen een vacature niet snel als daar niet meteen hele duidelijke en goede voorwaarden aan verbonden zijn.
Mensen willen onderdeel zijn van een community, dus draag uit wat de voordelen van jouw bedrijfscommunity zijn.
Wat maakt of kraakt een goede wervingscampagne?
Een goede wervingscampagne moet een duidelijke en relevante boodschap hebben. Wat gaat iemand bij jou verdienen? Ik merk dat weinig bedrijven een salarisindicatie willen delen, maar mensen hebben geen zin om een sollicitatiebrief te pennen als ze niet weten wat ze krijgen. Vergeet ook je employer brand niet, want dit is heel belangrijk. Wat voor bedrijf ben je, wat is de bedrijfscultuur, hoe ga je met je mensen om? Mensen willen onderdeel zijn van een community, dus draag uit wat de voordelen van jouw bedrijfscommunity zijn.
Ieder bedrijf vindt zichzelf te gek, maar anderen vinden dat vaak wel meevallen.
Welke kanalen hebben veel potentie met het oog op werving, maar worden nog niet voldoende benut?
Het bereiken van specifieke communities, wat mij betreft. Mijn platform biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om te werven binnen deze groepen. Dit is een kans die ik al langer zag in de wervingsmarkt, maar waar andere platforms moeite hebben om die communities direct te bereiken, ben ikzelf betrokken bij enorm veel verschillende netwerken. Om die reden kan ik dus goede deals sluiten met thought leaders en mensen die hun eigen specifieke doelgroep hebben, welke matcht met de vacatures van mijn klanten.
Altijd Goede Mensen is een serie van Twenty Two; het full-service marketingbureau voor werkgevers. Iedere editie spreken zij een beslisser uit de wereld van het mensenwerk.
Volg Marketing Report op LinkedIn!
Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief
Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List
[Altijd Goede Mensen]: Hoe Bas van de Haterd pioniert in recruitment marketing
[Altijd Goede Mensen]: Hoe Jobster werkgevers helpt bij het vinden van goede mensen
[Altijd Goede Mensen]: Hoe vindt Heineken het juiste talent?
[Marketing Report TV] Mark Schoones over Twenty Two en de ontwikkelingen in de banenmarkt
Gepubliceerd door: Daan Dekkers