
Commercial Review: Coca Cola Orange Cream | Corona | Make My Money Matter
[The International] Gijsbregt Vijn (Lemon Scented Tea) kijkt over de grenzen
Vorige week had ik de eer om als eerste af te trappen voor een gloednieuwe internationale commercial review: The International. Mooi moment, zeker omdat we de afgelopen jaren flink hebben gebouwd aan merken buiten Nederland. Dus, let’s go!
Coca-Cola – Orange Cream
We beginnen met Coca-Cola’s nieuwste smaak: Orange Cream. Speciaal ontwikkeld voor Gen Z, met een flinke dosis nostalgie erin. De smaak moet zowel jong als oud aanspreken, en dat zie je terug in de commercial. Iedereen – van tieners tot opa’s – screamt voor Orange Cream. De styling zorgt ervoor dat het fris en jong blijft, zonder dat het een rommeltje wordt.
Toch moest ik tien keer kijken voordat ik écht begreep wat de smaak nu precies is. In het persbericht wordt het mooi omschreven: Coca-Cola with a burst of orange and vanilla flavors. Klinkt spannend, maar voelt niet als een heldere belofte. Voor Amerikanen met nineties-jeugdherinneringen roept het vast iets op, maar de boodschap had strakker gekund is dit wat mij betreft te veel en niet eenduidig..
Op TikTok en Insta zie ik er weinig van terug. Het lijkt vooral een tv-campagne, zonder veel extra’s voor social. Weinig spannends, afgezien van wat vertiktokte bites uit de shoot.
Qua craft zit het ijzersterk in elkaar. De iconen van de smaak – zoals vanille – zijn slim vertaald naar iconen, zoals de ijsco-truck. De combinatie van een Mariah Carey-track, funky styling en een Wes Anderson-achtige sfeer maakt het lekker fris. Een mooie spanningsboog ook: de Orange Cream lijkt op, maar gelukkig komt er een nieuwe lading aan in een traditionele Coca-Cola truck, wat weer verwijst naar de samensmelting met de originele Coca-Cola-smaak. Kortom: strak bedacht en goed uitgevoerd.
Make My Money Matter – The Campaign Group
Deze campagne pakt het radicaal anders aan. The Campaign Group koppelt de investeringen van grote banken in fossiele industrieën direct aan klimaatverandering. En dat doen ze geniaal.
We zien een tuincentrum waar mensen een plantje kopen. Maar bij elke beep van hun pinbetaling vat er een plant vlam. Met elke transactie groeit de brand – letterlijk en figuurlijk. En het mooiste? De mensen in de commercial merken het niet. Net als in het echte leven.
De dialogen zijn spot-on en geven de campagne extra lagen. Je wilt ‘m nog een keer kijken. Dit is zo’n commercial die blijft hangen, een award waard. Well done, Mother London!
Corona – Sunset Billboards
Corona Bier heeft een briljant simpel idee neergezet: in plaats van standaard billboards, projecteren ze live zonsondergangen. De hele straat verandert mee, waardoor mensen stoppen met kijken naar advertenties en beginnen te kijken naar… de echte wereld.
Het enige nadeel is: de beelden vallen bijna weg in de echte zonsondergang. Per individueel billboard lijkt het niet echt te werken, maar als je de hele straat ziet wordt het pas opvallend en origineel. De campagne ademt de essentie van Corona: mensen nog meer laten genieten van het zonsondergang-moment.
Maar hier geldt: impact = bereik. Zonder sterke PR- en socialcampagne blijft zo’n idee onder de radar. En eerlijk? Ik kon er op social niet veel van terugvinden. Zonde, want dit had echt nog een grotere hit kunnen zijn.
Conclusie
Heerlijke campagnes om te beoordelen. Heldere keuzes gemaakt en stoere oplossingen gevonden. Een mooie inspiratie voor ons allen om te durven kiezen, niet bang te zijn om iets groot aan te pakken en echte creativiteit haar werk te laten doen. Op nog beter en mooier werk maken dat merken nog harder laat groeien. Let’s go!!
Gijsbregt Vijn is CEO van Lemon Scented Tea
Volg Marketing Report op LinkedIn!
Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief
Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List
Lees ook:
Beyoncé x Levi's | Heineken | KitKat
Introductie merkonderzoek en propositie commercialreview.nl
[Vacatures] SuperRebel zoekt een Junior Copywriter
Kruidvat komt met campagne rondom einde zomer
Campagne over keuzemogelijkheden Donorregister
Gepubliceerd door: Bas Vlugt