KesselsKramer ontwikkelt campagne Stichting 113 Zelfmoordpreventie

Veel ouders met jongvolwassen kinderen weten niet goed hoe ze moeten reageren als ze merken dat hun kind last heeft van mentale problemen of suïcidale gedachten. Daarom wil Stichting 113 Zelfmoordpreventie ouders helpen om een goed gesprek te beginnen. Via een campagne door KesselsKramer met de boodschap: Praat er niet omheen. Laat zien dat je ze ziet. wordt er aandacht gevraagd voor dit onderwerp. 

Als je merkt dat het niet goed gaat met je kind, weet je niet altijd wat je moet zeggen. Om met elkaar in gesprek te blijven, val je terug op dezelfde vragen: “Hoe was het op school vandaag? Heb je nog iets leuks gedaan?” Juist als je het gevoel hebt dat je kind mentaal worstelt of misschien zelfs last van suïcidale gedachten heeft, is het belangrijk om er niet omheen te praten. Om er rechtstreeks naar te vragen. Met vragen als: “Even iets anders, hoe gaat het echt met je? Hoe voel je je de laatste tijd? Denk je weleens aan de dood?” 

Het gesprek voeren

KesselsKramer creëerde een audioboodschap, social content en een landingspagina. Naast relevante radiozenders bereikt de audio advertentie ouders via gerichte podcasts. Het doel is om ouders te helpen met hoe je een goed gesprek voert en hoe je kunt vragen naar zelfdodingsgedachten als je een vermoeden hebt dat een jongvolwassen kind daar last van heeft.

Babette Tierie, communicatieadviseur 113: "Praten over zelfdoding is belangrijk om het te voorkomen. Vaak doen jonge mensen dat met leeftijdsgenoten en kloppen ze minder snel aan bij hun ouders. Daar zijn allerlei redenen voor: ze voelen zich beter begrepen door hun vrienden of willen hun ouders niet lastig vallen. Toch is juist een gesprek met een ouder of een andere betrouwbare volwassene belangrijk om samen te kijken welke hulp nodig is. En een eerste stap te zetten waardoor een jongvolwassene zich daadwerkelijk beter gaat voelen."

Stef van der Heijden, Strategy Director KesselsKramer: "De gemiddelde leeftijd waarop jongeren uit huis gaan is 24 jaar, en deze leeftijd wordt steeds hoger. In deze vormende fase kunnen ouders een belangrijke rol spelen, vooral als ze durven en leren praten over mentale problemen of zelfdoding. In de campagne gebruiken we herkenbare vragen die ouders vaak aan hun kinderen stellen, om te laten zien dat je soms ook iets anders kunt vragen, zodat je een gesprek over zelfdoding kunt beginnen." 

1K Z1E J3

Deze campagne is onderdeel van de meerjarige campagne 1K Z1E J3. De campagne roept de samenleving op om oprechte aandacht te hebben voor mensen in je directe omgeving. Vooral als je het gevoel hebt dat het niet goed gaat met de ander. Alleen samen kunnen we voorkomen dat mensen radeloos en eenzaam sterven door zelfdoding, en daar draagt de Praat er niet omheen-deelcampagne aan bij. 

Credits:

Opdrachtgever: Stichting 113 Zelfmoordpreventie | Bureau: KesselsKramer | Mediabureau: Mediaplus

www.kesselskramer.com

www.samenmindersuicide.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

KesselsKramer maakt campagne voor Terre des Hommes

07-04-2025 | 17:50:00
KesselsKramer heeft een campagne ontwikkeld voor Terre des Hommes om aandacht te vragen voor online seksuele uitbuiting van kinderen.

KesselsKramer ontwikkelt identiteit voor Leidse podia

25-03-2025 | 14:48:00
KesselsKramer heeft de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal voorzien van een positionering en visuele identiteit.

KesselsKramer en STABILO lanceren Start Beginning-campagne

17-03-2025 | 16:34:00
De wereldwijde campagne van KesselsKramer voor STABILO inspireert mensen om te beginnen, zonder zich te laten weerhouden door de drang naar perfectie. Start Beginning benadrukt het belang van schrijven en tekenen als middel om te leren en te groeien.

KesselsKramer en Museumvereniging lanceren vervolgcampagne GA! Zoals je bent

01-10-2024 | 15:05:00
Met GA! Zoals je bent lanceren Museumvereniging en KesselsKramer een vervolgcampagne die jongeren oproept ongefilterd naar het museum te gaan

KesselsKramer ontwikkelt publiekscampagne Nationaal Comité 4 en 5 mei

26-09-2024 | 12:26:00
De campagne laat mensen zoals Layla, Miel en Mehrzad zien, die zich op verschillende manieren inzetten om onze vrijheid mogelijk te maken. Soms lijkt vrijheid alleen een zaak van het landsbestuur of de krijgsmacht, en voelt het alsof zelf iets doen moeilijk en ver weg is.

Gepubliceerd door: Lieselot Berentzen

Uitgelicht





Abonneer je op onze nieuwsbrief.