[eMarketer] 5 digitale trends uit China om in de gaten te houden

[eMarketer] 5 digitale trends uit China om in de gaten te houden

12-01-2021 15:18:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 669 | Tags:

Ondanks dat 2020 een moeilijk jaar is voor China en de wereld met het uitbreken van Covid-19, kijkt China met optimisme naar 2021 nu de volgende generatie technologie en de massale uitrol van het coronavirusvaccin de wereld weer normaal maken.

eMarketer heeft een artikel gepubliceerd over digitale trends in China.

Digitale consumptie blijft groeien

De uitbraak van het nieuwe coronavirus is een stimulans geworden voor e-commerce in China, waardoor de opkomst van nieuwkomers in online winkelen wordt versterkt en nieuwe en unieke winkeltrends worden verwelkomd.

Zelfs met versoepeling van reis- en bewegingsbeperkingen, zullen e-commercewinkels en onlinediensten een enorme vlucht nemen. Emarketer voorspelt dat de e-commerceverkoop in China in 2021 zal stijgen tot 21,0 procent, vergeleken met een groei van 4,0 procent in de cumulatieve detailhandelsverkopen.

Livestreaming zal ongetwijfeld profiteren van de sectoren reizen, horeca en financiële dienstverlening naarmate de introductie van coronavaccins op gang komt.

Totale detailhandel * vs. detailhandel e-commerce ** Omzetgroei in China, 2020-2024 (% verandering)

5G-golf gaat door

China heeft de coronapandemie en de Amerikaanse handelsoorlogen de uitrol van 5G niet laten belemmeren. Na medio november vorig jaar meer dan 700.000 5G-basisstations te hebben gebouwd en het target voor 2020 daarmee te overtreffen, gokt het land dit jaar op deze technologie van de volgende generatie om zijn communicatie naar een hoger niveau te tillen.

Digitale valuta

China rekent op de digitale valuta, Digital Currency Electronic Payment, DCEP, uitgegeven door de Centrale Bank om de financiële inclusie te verdiepen en de digitale economie te stimuleren.

Virtuele avatars

Terwijl marketeers kijken naar innovatieve manieren om met klanten om te gaan, ondersteund door technologieën als 5G, zal de interactie naar een hoger niveau tillen, waarbij virtuele avatars alledaags worden.

Overheidsreglementering voor techreuzen

Hoewel China trots is op zichzelf als een technologische kolos, heeft de overheid de afgelopen jaren de regelgeving voor telecombedrijven aangescherpt, met name op het gebied van de antitrustwetgeving. De overheidscontrole zal naar verwachting in 2021 worden voortgezet.

Lees hier het volledige eMarketer-artikel (Engels)

www.emarketer.com

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie