Websuper Picnic rolt ophalen pakketjes van DHL verder uit

Websuper Picnic rolt ophalen pakketjes van DHL verder uit

01-10-2020 12:39:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1836 | Tags:

Online supermarkt Picnic gaat het ophalen van pakketjes van DHL versneld uitrollen over al zijn bezorggebieden. Sinds deze zomer kunnen klanten in enkele plaatsen retourzendingen van bijvoorbeeld webwinkels meegeven als de boodschappen aan huis worden bezorgd. De samenwerking is zo succesvol dat de service in meer en meer plaatsen wordt geleverd.  

Michiel Muller, medeoprichter van Picnic: ''Klanten blijken het erg fijn te vinden als ze zo veel mogelijk huishoudelijk verkeer in één keer kunnen regelen. We hebben tijdens onze samenwerking veel positieve reacties gehad, omdat we klanten ongemak en omslachtigheid uit handen nemen. Zij hoeven niet meer naar een drukke supermarkt of een servicepunt om een retourpakket in te leveren. In plaats daarvan geven ze het gewoon mee aan onze bezorgers op hun vaste route door de wijk. Die service maken we graag overal beschikbaar.''

Uitrol

Picnic en DHL zijn in juni met de samenwerking gestart in Utrecht, Gouda en Zoetermeer. Inmiddels kunnen ook Picnic-klanten in Amsterdam, Zaandam, Diemen, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Waddinxveen van de service gebruikmaken. Daar komen begin oktober nog een aantal gebieden bij. Het gaat om Apeldoorn, Amersfoort, Soest, Leusden, Eindhoven, Enschede, Nijmegen en Leiden. Picnic rolt de service versneld uit naar alle bezorggebieden.

Voor retourzendingen ontvangen Picnic-klanten een retourlabel van de betreffende webwinkel. Ook consumenten die zelf een pakketje versturen, kunnen deze meegeven aan de bezorger van Picnic door ze op afstand in het kratje van de bezorger te leggen. Daarna zorgt DHL ervoor dat de pakketjes bij de geadresseerden terechtkomen.

Het is overigens niet de enige aanvullende logistieke dienst die de online supermarkt aanbiedt. Picnic neemt sinds enige tijd in heel Nederland de lege batterijen van klanten mee en brengt bijvoorbeeld ook Nespresso-capsules aan huis.

picnic.app

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.