Vattenfall, UM en DPG Brand Studio lanceren campagne GO-Greeners

Vattenfall, UM en DPG Brand Studio lanceren campagne GO-Greeners

02-12-2020 15:13:00 | Door: David de Jong | hits: 2107 | Tags:

Vattenfall, strategisch partner UM en DPG Brand Studio lanceren het concept GO-Greeners, een branded content campagne met verhalen van mensen die met een klein, duurzaam idee, grote impact maken. En die zich inzetten voor een fossielvrije toekomst. Het conceptidee sluit aan bij het doel van Vattenfall om klimaat-slimmer en zonder fossiele brandstoffen te kunnen leven.

Vanuit het inzicht dat veel mensen met het idee leven dat hun huis-tuin-en-keuken bijdrage aan een beter milieu slechts druppels op de gloeiende platen zijn, laat deze campagne juist zien dat hoe klein je idee ook is, je bijdrage daadwerkelijk zin heeft. En dat al deze initiatieven optellen bij het grotere geheel.

Wieneke Gehner, Manager Content en Engagement Vattenfall: “Vanuit Vattenfall bouwen we engagementcampagnes waarbij we de doelgroep op een inspirerende manier betrekken bij onze missie om fossielvrij leven mogelijk te maken. Met als doel een groeiend aantal klanten waarmee we samen een nog grotere impact kunnen maken.”

Sander Pluijm, Head of UM Studios: “Wij zijn trots op deze content samenwerking met Vattenfall concept gecreëerd en geproduceerd door DPG Brand Studio er samen ingeslaagd zijn prachtige, echte verhalen te brengen, die de doelgroep weten te inspireren en hopelijk overtuigen dat ook de kleinste bijdrage echt zin heeft.”

De eerste in een reeks van negen verhalen is die van Menno Schilder. Hij bouwt met zijn bedrijf Schilder Electric mooie maar vervuilende oldtimers om tot schone elektrische auto’s. Om verschillende doelgroepen te bereiken wordt de campagne in december binnen het DPG Media-netwerk uitgerold op AD, Volkskrant, Trouw, Nu.nl, Ouders van Nu en op de Vattenfall owned kanalen.



Go-Greeners is de branded content laag in de GREEN campagne gecreëerd door DDB Unlimited.

Milo van der Meij, Business Director DDB Unlimited: “Als je praat over fossielvrij leven, vragen mensen zich vaak af welk verschil ze kunnen maken. Met deze campagne maken we tastbaar dat je samen meer impact hebt dan je denkt. En kunnen we daarnaast vertellen over de stappen die Vattenfall zet.”

www.dpgmedia.nl
www.um.nl
www.vattenfall.nl
 

Credits

Klant: Vattenfall | Mediabureau: UM, UM Studios | Creatie & Productie: DPG Media, Brand Studio | Productie: Green Dream Productions | Podcasts: Microphone Media, Het Podcast Kantoor | Productie support: Tino Stuij | Creatie GREEN: DDB Unlimited


Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie



.
.
.
.