Topman Omnicom Group kondigt herstructurering aan

Topman Omnicom Group kondigt herstructurering aan

15-04-2020 13:33:00 | Door: David de Jong | hits: 3593 | Tags:

John Wren, de CEO van Omnicom Group heeft in een brief aan zijn personeel aangekondigd dat de bedrijven die Omnicom Group vormen, zich moeten herstructureren als gevolg van de coronacrisis. Onder meer DDB, DAS, TBWA\NEBOKO en BBDO maken onderdeel uit van Omnicom Group.

De bedoeling is dat bij voorkeur personeel op verlof wordt gestuurd in plaats van ontslagen. Ook zal het bedrijf in de landen waar het actief is, meedoen aan subsidieprogramma's om het aantal te ontslagen personen te beperken. Toch zal het aantal personeelsleden worden beperkt. Hoeveel mensen de Omnicom Group-bedrijven zullen moeten verlaten, is onduidelijk.

Er is een vacaturestop ingevoerd, salarissen worden bevroren en het aantal freelancers zal worden beperkt. Daarnaast worden bepaalde kosten beperkt, waaronder deelnemingen in awardshows en evenementen rondom de industrie.Op 6 april 2020 legde Wendy Clarke, de CEO van DDB Worldwide haar functies neer en vertrekt in december 2020 naar concurrent Aegis Dentsu Network. Chuck Brymer die van 2006 tot 2018 al CEO van DDB Worldwide was, heeft haar rol voorlopig overgenomen

Een aangekondigd aankoopprogramma van aandelen is stopgezet en het bedrijf probeert meer liquide middelen vrij te maken door leningen aan te gaan.

De CEO van Omnicom Group schrijft verder dat de veiligheid en het welzijn van de medewerkers voorop staat en dat het bedrijf haar klanten continuïteit blijft bieden. De effecten van de maatregelen kunenn per land verschillen. De Nederlandse tak van Omnicom Groep wil nog niet ingaan op mogelijke gevolgen van de coronacrisis op het bedrijf en de bedrijfsvoering.

www.omnicomgroup.com
www.ddbunlimited.nl
www.tbwa.nl
www.bbdo.com

 

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.