Shopify en Pinterest breiden samenwerking uit

Shopify en Pinterest breiden samenwerking uit

21-04-2021 16:13:00 | Door: David de Jong | hits: 1616 | Tags:

Shopify breidt de samenwerking met Pinterest uit naar 27 landen, waaronder Nederland. Het Shopify Pinterest-kanaal is vanaf nu ook actief in onder meer Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Brazilië. Meer dan 1,7 miljoen internationale Shopify-gebruikers kunnen voortaan hun producten via Pinterest omzetten in Product Pins die gericht worden weergegeven op het platform en voorzien zijn van dynamische prijs- en beschikbaarheidsinformatie.

Het afgelopen jaar is het winkelgedrag van consumenten aanzienlijk veranderd. Volgens het Shopify Future of Commerce 2021-onderzoek deed 84 procent van de internationale respondenten online aankopen sinds het begin van de pandemie. 65 procent van de respondenten gaf aan in fysieke winkels te shoppen wanneer dit mogelijk was. Twee op de vijf Nederlanders geeft bovendien in een recent onderzoek van Ipsos aan dat ze tijdens de pandemie méér online winkelden dan daarvoor. Veel webwinkeliers hebben in reactie hierop een Pinterest-account opgezet. Op deze manier bieden zij een online winkelervaring die de fysieke winkelervaring nabootst, zoals door de winkelgangen en collecties te struinen, en prijsvergelijkingen te maken. Het uploaden van catalogus feeds op Pinterest is tussen maart 2020 en maart 2021 wereldwijd meer dan 14 keer zo groot geworden.

De wereldwijde uitbreiding biedt Shopify-ondernemers de mogelijkheid om hun Pinterest activiteiten in de gratis app te controleren, productcatalogi te uploaden en een publiek te bereiken dat openstaat voor nieuwe producten, rechtstreeks vanuit het Shopify-dashboard. De content kan zowel organisch als in de vorm van advertenties worden weergegeven en dit verhoogt de naamsbekendheid, als de conversies in de shopping funnel.

Naast deze functies, krijgen ondernemers voor het eerst ook toegang tot twee nieuwe functies:

  • Dynamic Retargeting: hiermee kunnen ondernemers opnieuw in contact komen met gebruikers die al eerder interesse hebben getoond in hun producten op Pinterest.
  • Multi-feed ondersteuning voor catalogi: een functie waarmee bedrijven hun producten eenvoudig kunnen uploaden in meerdere productfeeds binnen hetzelfde Pinterest Business account. Multi-feed ondersteuning voor catalogi geeft retailers de mogelijkheid om eenvoudiger in contact te komen met klanten, overal ter wereld. Ze kunnen een specifieke feed uploaden voor elke markt waar ze actief zijn, maar ook feeds uploaden voor verschillende advertentiestrategieën, zoals prospecting of retargeting.


97 procent van de Pinterest-gebruikers is niet op zoek naar specifieke merken, maar komt met een open mindset en doet ideeën op voor een volgend product en een volgende aankoop. Bedrijven van elke omvang hebben op Pinterest een gelijke kans om ontdekt te worden door meer dan 450 miljoen wereldwijde gebruikers die op zoek zijn naar uiteenlopende producten en diensten. Deze unieke benadering door Pinterest-gebruikers biedt kleine en middelgrote bedrijven de kans om meer zichtbaarheid te krijgen door de relevantie van hun content en/of de kwaliteit van hun producten.

Bill Watkins, Global Head of Mid-Market and Small Business Sales bij Pinterest: "Pinterest is een inspirerende plek om te winkelen. We kijken ernaar uit om ons samenwerking met Shopify uit te breiden en ondernemers in 27 aanvullende landen de kans te geven om hun wereldwijde online aanwezigheid op Pinterest uit te breiden. Vooral kleine en middelgrote bedrijven hebben de mogelijkheid om te floreren op Pinterest. Daar heb je de kans om in een aangename omgeving contact te leggen met consumenten die bezig zijn met het maken van een beslissing en een duidelijke koopintentie hebben." 

Mel van Lieshout, Country Manager Nederland bij Shopify: "Voor de Shopify retailers in Nederland was social commerce het afgelopen jaar een drijvende succesfactor. Om hen snel en gemakkelijk toegang te geven tot verschillende social commerce kanalen, breiden we de toegang tot dergelijke kanalen via het Shopify dashboard regelmatig uit. De installatiegraad van onze social commerce kanalen is vorig jaar wereldwijd met 76 procent gestegen en in Nederland steeg het aantal Shopify-winkels in 2020 met 123 procent. We zijn blij dat we ons social commerce portfolio in Nederland kunnen uitbreiden met Pinterest, zodat onze retailers de koopkracht van Pinterest-gebruikers kunnen gebruiken voor succesvolle marketingcampagnes of doelgroepverbreding.”

Shopify-ondernemers die voor het eerst adverteren op Pinterest via de Pinterest-app voor Shopify en die gebruikmaken van een creditcard, profiteren van een advertentietegoed dat automatisch wordt omgezet naar de lokale valuta.

www.shopify.nl
www.pinterest.nl

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.