SIRE steekt met #DASLIEF Nederlanders hart onder de riem

SIRE steekt met #DASLIEF Nederlanders hart onder de riem

27-03-2020 08:02:00 | Door: Pie Kamau | hits: 4126 | Tags:

SIRE begint de campagne #DASLIEF. Om iedereen die nu iets extra’s voor een ander doet te bedanken en anderen te inspireren ook iets liefs te doen. En daarmee het saamhorigheidsgevoel verder te vergroten. Daarnaast hoopt SIRE dat Nederlanders zich ook een beetje gesteund en trots voelen in deze moeilijke tijd.

In maart 2019 riep SIRE met #DOESLIEF Nederlanders op om wat liever voor elkaar te zijn, nadat onderzoek liet zien dat onze maatschappij steeds meer onaardig gedrag vertoont. Deze oproep kreeg enorm veel support: #DOESLIEF werd veelvuldig gebruikt in het dagelijks leven, op sociale media en in de journalistiek.

Lucy van der Helm, directeur van SIRE: “SIRE wil altijd met inzet van creativiteit een bijdrage leveren aan een mooier Nederland. Ook nu. Want de realiteit is: we hebben elkaar op dit moment en in de nabije toekomst harder nodig dan ooit. Met #DASLIEF bedanken we alle Nederlanders voor hun mooie initiatieven, groot of klein. Daarnaast hopen we dat mensen #DASLIEF gebruiken als compliment richting de initiatieven van anderen. We kunnen elkaar inspireren tot behulpzaamheid, vooral als we het zien én delen.” 

Paul van Lange, hoogleraar sociale psychologie VU Amsterdam, onderschrijft het belang van dit SIRE-initiatief: “Veel Nederlanders beleven voor het eerst in hun leven een situatie van collectieve kwetsbaarheid. Dat zorgt voor een unieke ervaring van sterke lotsverbondenheid. Met als resultaat dat mensen meer voor elkaar over hebben, spontaan, niet calculerend. Vaak voor mensen die ons nabij zijn, maar soms ook voor onbekenden of vreemden die het extra hard nodig hebben. Alle onbaatzuchtige initiatieven voor elkaar zijn hier het bewijs van.” 

De campagne is vanaf vrijdag 27 maart in negen verschillende uitingen te zien op tv, radio, print, social, online en outdoor. Om mee te doen is er een #DASLIEF-pakket gemaakt met logo en GIF’jes die Nederlanders kunnen downloaden via daslief.sire.nl/pakket. De campagne is binnen ruim een week tot stand gekomen. Joe Public, Coopr en Blauw Gras zijn verantwoordelijk voor respectievelijk de campagne, pr en social media.

Aan de productie van de campagne werkten mee: Soundcircus (geluid), MacGyver Post (postproductie), MediaMonks (edit/produktie), Bart ter Haar (graphic design), Prodigious (studio), Interattractive/Jeroen Hessing (website) en Searchresult (display advertising, SEA). Verder werkten mee: Coosto (live stream), Monalyse (monitoring), MeMo² (onderzoek), Mediacollege Amsterdam (#DASLIEF dag), Feka (IT), en 5PM (YouTube). Mediabureau Stroom heeft zorggedragen voor de mediastrategie en de mediacontacten. 

sire.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.