Ruud Wanck CEO Candid

Ruud Wanck CEO Candid

01-10-2020 07:07:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 4570 | Tags:

Ruud Wanck is per 1 oktober aangetreden als nieuwe CEO van Candid. Onder leiding van Wanck, voormalig Global CEO van GroupM Connect, zal een organisatiestructuur worden opgezet om Candid zowel nationaal als internationaal verder uit te breiden.

Oprichter Gérard Ghazarian wordt in die structuur bestuursvoorzitter van een te vormen directieboard. In die functie zal hij zich gaan richten op de fusie en overnamestrategie van Candid.

Candid groeit snel, onder meer door overnames van mediabureaus als Stroom en M2Media. In 2018 nam het de Digital Agency Group over, met digitale media-, data- en reclamebureaus als Online Company, Havana Harbor en 6Circles. Vorig jaar sloten daily dialogues en XXS zich aan bij het marcomplatform.

Gérard Ghazarian: "Door de Covid-19-crisis hebben overnames even moeten wachten, maar met Ruud krijg ik een ervaren CEO naast me die ons daarbij gaat versnellen. Covid-19 betekent voor de hele markt disruptie en dus ook voor Candid; wendbaarheid en anticipatie zijn dan ook cruciale factoren in deze tijden.”

Wanck vervulde de afgelopen jaren diverse topfuncties vanuit Amsterdam, Londen en New York bij GroupM, onderdeel van WPP en moedermaatschappij van mediabureaus als Mindshare, MediaCom en Wavemaker. Hij bekleedde verschillende functies binnen GroupM; bestuursvoorzitter in de Benelux, Chief Digital Officer voor EMEA, Global Digital COO en Global CEO bij GroupM Connect, waar hij leiding gaf aan duizenden digitale experts, verspreid over 60 landen, op het gebied van marketing, data en technologie. Drie jaar geleden richtte hij samen met anderen een investeringsmaatschappij op, die in verschillende start-ups en scale-ups participeert.

Deze positie zal hij aanhouden naast zijn rol als CEO van Candid waarbij hij ook als partner bij Candid is toegetreden: "Wat Gérard en zijn team de afgelopen jaren hebben opgebouwd en hoe Candid zich positioneert, is indrukwekkend. Nu gaan we met het bedrijf de volgende groeifase in, zowel in Nederland als internationaal."

Ruud Wanck: "De markt heeft een digitale reset gehad. Marketing, distributie en sales zijn in een digitale economie onlosmakelijk met elkaar verbonden en daar zullen we bij de verdere ontwikkeling van Candid, onze dienstverlening en onze M&A-strategie dan ook de volledige focus op hebben."

www.candidplatform.com

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.