RAI Vereniging begint campagne Zie jij mij zitten

RAI Vereniging begint campagne Zie jij mij zitten

13-07-2020 11:58:49 | Door: Saskia van Weert | hits: 1202 | Tags:

Met de slogan Zie jij mij zitten start RAI Vereniging een verkeersveiligheidscampagne om verkeersdeelnemers bewust te maken van hoe je in de anderhalvemeter-samenleving het beste kunt gedragen in het verkeer. Vandenbusken uit Ouderkerk aan de Amstel verzorgt creatie en uitrol van de campagne.

De samenleving komt langzaam weer op gang. Het wordt drukker in het verkeer en daarbij kiezen steeds meer mensen voor het comfort en gemak van individueel vervoer zoals de fiets, scooters, auto of motor. Als verkeersdeelnemer kom je daardoor steeds vaker in situaties terecht waar de anderhalve meter niet altijd even makkelijk te handhaven is. Elkaar passeren op een smal fietspad, met z’n allen wachten bij het stoplicht, of een vrachtwagen die door de drukke smalle straten van de binnenstad manoeuvreert, het zijn dagelijkse situaties die vragen om extra aandacht en alertheid.

De campagne richt zicht voornamelijk op de verkeersdeelnemers in de stad waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen vijf verschillende soorten verkeersdeelnemers: fietsers, scooterrijders, motorrijders, automobilisten en bestuurders van zware voertuigen. Hierbij wordt per doelgroep naast specifieke gedragstips, aanvullende informatie gegeven over onderwerpen die juist in deze coronatijd extra aandacht verdienen.

De campagne wordt voornamelijk online verspreid. Hiervoor wordt ingezet op een campagnevideo en fotografie die door middel van socialmediaadvertenties en pre-roll advertenties op YouTube worden verspreid. De advertenties leiden naar de landingspagina www.ziejijmijzitten.nl, waar een verdiepingsslag plaatsvindt. Hier lezen verkeersdeelnemers hoe ze zich het beste kunnen gedragen in het verkeer en vinden ze nuttige tips gericht op hun specifieke situatie. Daarnaast worden met de ‘out of home’ abri campagne de doelgroepen bereikt op het moment, wanneer dit het meest relevant is; bij deelname aan het verkeer.

www.ziejijmijzitten.nl
www.raivereniging.nl
www.vandenbusken.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.