[Podcast] SCHOKVAST: Gert-Jaap Hoekman over Nu.nl

[Podcast] SCHOKVAST: Gert-Jaap Hoekman over Nu.nl

11-10-2021 10:39:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 823 | Tags:

Voor maken Joris van Heukelom en Mark Schoones de podcast SCHOKVAST. De nieuwste aflevering kun je hier beluisteren.

Gert-Jaap Hoekman | Nu.nl

Zijn werk als hoofdredacteur van NU.nl is leuker geworden, nu de overgang van Sanoma naar DPG is voltooid. Gert-Jaap Hoekman vertelt hoe journalistiek bedrijven zich, in de 10 jaar dat hij deze rol nu vervult, ontwikkeld heeft. In welke richting moeten we de vernieuwing zoeken? En welke persoonlijke ambities heeft hij zelf? In deze SCHOKVAST krijg je het antwoord op deze vragen.

Hoe is de digitalisering van de nieuwsmedia tijdens covid bij Nu.nl verlopen? Gert-Jaap Hoekman: “Dat scheelt bij ons toch wel een boel. Er is ineens veel meer structuur op de redactie. We hebben het beleid gevolgd rondom thuiswerken en zijn daar meteen mee begonnen. We deden eerder wel dingen met Slack, maar dat werd ineens volle bak. Toen kwamen er andere vragen op, zoals hoe je mensen betrokken houdt bij de redactie. Je moet meer vergaderen en beter plannen. Midden in de pandemie werd de overname door DPG Media effectief en dat gebeurde ook vorig jaar. Het was vrij intens.”

SCHOKVAST wordt opgenomen in de studio van YPCA op het Media Park in Hilversum. De show is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, PocketCasts en Soundcloud.

www.schokvast.com
www.makerstreet.nl
www.workwithmix.com
www.ypca.nl
www.nu.nl

Lees ook:

[Podcast] SCHOKVAST: Bert Hagendoorn, Martijn Aslander, Erik Hensel, Pieter Paul van Oerle
[Podcast] SCHOKVAST: Nikky Hofland, Cees Dingler, Janneke Niessen, Lucien Burm

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie