Plieger Groep gaat digitale strategische samenwerking aan met Dept

Plieger Groep gaat digitale strategische samenwerking aan met Dept

28-01-2021 13:42:00 | Door: David de Jong | hits: 1670 | Tags:

Plieger Groep is met Dept een digitale strategische samenwerking aangegaan. De eerste concrete stap is  de oplevering van een B2B-app en webshop voor hun twee merken Plieger en ThermoNoord. 

Op basis van verzamelde data en gesprekken met installateurs zijn de webshops van Plieger en ThermoNoord onder handen genomen en is een native app ontwikkeld. Het platform is gebouwd in SAP Commerce Cloud en tijdens de ontwikkeling is nauw samengewerkt met Acorel, die de implementatie van het platform voor haar rekening nam. De webshops en apps dienen als digitaal fundament voor de toekomst. Na de initiële go-live wordt er doorontwikkeld om nog beter aan te sluiten bij de behoeften van de klant op ieder touchpoint in de online en offline customer journey. Denk hierbij aan het verbeteren van de zoekfunctie, maar ook aan functies als het gebruiken van de app voor betalingen bij de vestigingen. 

Jeroen Heydendael, Manager Marketing & eCommerce bij Plieger: “Onze oude webshop voldeed niet aan de huidige wensen van installateurs en we ondersteunden hen niet optimaal tijdens hun werk en onderweg. Hoewel de oude webshop veel gebruikt werd, was deze niet future-proof. De webshop en app zijn een grote eerste stap in onze digitale transformatie. We hebben nog een flinke weg te gaan, maar Dept heeft ons erg goed geholpen op het gebied van UX, creativiteit en technologie, en we gaan snel door met volgende stappen, zoals met data-driven services.”

Nathan Coppens, Innovation Manager bij Dept:: “Het interessante aan dit project is dat de behoeften en het online gedrag van deze B2B-klantgroep afwijkt van de e-commerce norm. Daarom was het van groot belang om veel te testen met onderzoeksgroepen, zodat we dit online gedrag volledig begrijpen. Op basis van kwantitatief en kwalitatief onderzoek hebben we reeds de roadmap voor 2021 opgesteld. Dit jaar richten we ons naast het verder optimaliseren van de shop én het ontwikkelen van service features die installateurs aan Plieger binden, ook op het verrijken van productinformatie en bieden van inspirerende content.”

www.deptagency.com
www.plieger.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie



.
.
.
.