Opel Talent Academy start opleidingstraject vrouwelijke verkoopadviseurs

Opel Talent Academy start opleidingstraject vrouwelijke verkoopadviseurs

09-10-2018 16:14:00 | Door: Max Vlugt | hits: 1016 | Tags:

De Opel Talent Academy, het eenjarige opleidingstraject van Opel dat geselecteerde kandidaten klaarstoomt tot het vak van verkoopadviseur, is van start gegaan met dertien vrouwelijke kandidaten. De kick-off vond onlangs plaats in Hotel Nassau te Breda en afgelopen week hebben de kandidaten de eerste opleidingsweek afgerond. 

Het trainingsprogramma is het vervolg op de experimentele wervingscampagne Jade, die Opel begin maart van dit jaar lanceerde. Voor de fictieve lifestyle & design-organisatie Jade werden kandidaten gezocht voor de functie verkoopadviseur. De advertentietekst was qua functieomschrijving identiek aan die van de simultaan geplaatste Opel-advertentie. Het resultaat: de Jade-vacature leverde overwegend vrouwelijke kandidaten op en die van Opel voornamelijk mannelijke. De meest geschikte kandidaten bij de Jade-vacature werden uitgenodigd voor een gesprek, waar toen pas werd onthuld dat het bedrijf waarbij zij solliciteerden niet Jade, maar Opel was.

De campagne kwam voort uit het feit dat op dat moment slechts 4 procent van de autoverkopers in het Nederlandse Opel-dealernetwerk vrouw was. Opel wil derhalve graag meebewegen met de veranderingen in de maatschappij, in de automotive branche en met de klanten.

Uit het grote aantal sollicitanten en vele gesprekken werden uiteindelijk dertien dames geselecteerd en aangenomen bij dealerbedrijven verspreid door Nederland. Zij volgen het eenjarige opleidingstraject aan de Opel Talent Academy, dat een samenwerking is tussen Opel Nederland en Later Academy. Dit opleidingsinstituut verzorgt het gehele opleidingstraject, inclusief Talent Motivatie Analyse, Virtual Classroom Training, coaching on the job, gezamenlijke terugkomdagen en loopbaanbegeleiding.

www.opel.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.