Mirage Retail Group (Blokker, Big Bazar, Intertoys) koopt electronicaketen BCC

Mirage Retail Group (Blokker, Big Bazar, Intertoys) koopt electronicaketen BCC

27-11-2020 08:00:00 | Door: David de Jong | hits: 5226 | Tags:

Mirage Retail Group heeft de electronicaketen BCC overgenomen. BCC telt 1345 medewerkers en 60 winkels en was de afgelopen jaren in handen van het Franse Groupe FNAC-Darty. De overname is goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De keten BCC bestaat sinds 1945 en voert sinds 1969 de naam BCC. Sinds begin 2016 was BCC onderdeel van Groupe FNAC-Darty  Sinds 2003 is BCC niet in Nederlands geweest. Met de overname door Mirage Retail Group, waar Blokker, Big Bazar en Intertoys onderdeel van zijn, komt het electronicabedrijf weer in Nederlandse handen.

Groupe FNAC-Darty heeft BCC in januari 2020 te koop gezet en bereikte eind september 2020 een akkoord met Mirage Retail Group voor de overname. De overname is voor een symbolische prijs.

Michiel Witteveen, CEO en eigenaar van Mirage Retail Group:  "Wij zagen het sluiten van deze overeenkomst met vertrouwen tegemoet en het is fijn dat het nu definitief is bezegeld. Nu kunnen we verder bouwen aan ons gezamenlijke succes."

Herman Bramer, CEO van BCC: "Deze overname is goed voor BCC. Onder de Mirage vlag kunnen wij ons nu weer verder ontwikkelen. Op veel fronten vullen BCC en Mirage elkaar goed aan."

Met de overname telt Mirage Retail Group bijna 10.000 medewerkers met een omzet van ongeveer 1 miljard euro op jaar basis. Sinds april 2019 is Mirage Retail Group in handen van Michiel Witteveen. Het bedrijf was daarvoor in handen van de familie Blokker onder de naam Blokker Holding.

www.bcc.nl
www.blokkerholding.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.