Marqt en Udea-Ekoplaza willen samengaan; ruzie tussen aandeelhouders

Marqt en Udea-Ekoplaza willen samengaan; ruzie tussen aandeelhouders

17-10-2019 13:36:44 | Door: David de Jong | hits: 865 | Tags:

Udea en Marqt hebben aangekondigd samen te willen gaan. Udea is het bedrijf achter Ekoplaza. Marqt dat nooit winst heeft gemaakt, zal volgens de aankondiging blijven bestaan met kleinere eet- en drinkwinkels alsmede keuken en online-activiteiten. Quirijn Bolle, oprichter van Marqt heeft zich tegen de verkoop gekeerd, en spant volgens NRC een rechtszaak aan om de overname te blokkeren, terwijl aandeelhouders als Plantwijck, Social Impact Ventures en Triodos Organic Growth Fund de overname steunen.

Marqt bestaat sinds 2007. Oprichter Quirijn Bolle stopte in 2011 met de operationele leiding, maar op afstand betrokken.Marqt heeft thans 18 vestigingen en 750 werknemers. Ekoplaza telt 80 winkels.

De verwachting is dat circa maximaal 8 Marqt-vestigingen zullen sluiten bij de overname. Beide bedrijven zeggen de ambitie te hebben impact te maken op het domein van biologisch en duurzaamheid in Nederland en België. Zelfstandig zien directie en de meerderheid van de aandeelhouders van Marqt met Udea de beste kans om het gedachtegoed van Marqt voort te zetten. De focus zal daarbij ook meer komen op online en bezorging. 

www.udea.nl
www.marqt.nl

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.