Marjolein Jonker Managing Director Yellow Communications

Marjolein Jonker Managing Director Yellow Communications

03-02-2020 12:22:07 | Door: Katja Brokke | hits: 1391 | Tags:

Marjolein Jonker is benoemd tot Managing Director bij pr- en communicatiebureau Yellow Communications in Hoofddorp. Oprichter en eigenaar Karin van Geelen blijft actief binnen het bureau als Strategy Consultant voor klanten en als mentor voor het team. Zij draagt de dagelijkse leiding van het bureau over aan Jonker.

Van Geelen: “Yellow Communications bestaat precies 15 jaar en gaat een nieuwe fase in. We willen groeien, verder professionaliseren en nieuwe strategische keuzes maken. Bij die nieuwe fase past een nieuwe rolverdeling waarin onze individuele wensen, ambities en talenten optimaal tot hun recht komen. Ik ben ontzettend blij dat Marjolein de dagelijkse leiding overneemt en zie onze nieuwe samenwerking als een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Yellow.”

Jonker werkt sinds 2008 bij Yellow Communications. In 2018 trad ze als accountdirecteur toe tot het leiderschapsteam van het bureau. Voor Van Geelen is Jonker de aangewezen persoon om een deel van haar taken over te nemen.

Van Geelen: “Marjolein heeft de expertise en drive om het bureau verder te ontwikkelen. Zij is bij uitstek degene die, met behoud van de eigenheid en kwaliteit van Yellow, het team en het bureau naar een nieuw niveau kan brengen.”

Jonker: “We hebben de afgelopen jaren veel bereikt als pr- en communicatiebureau. Karin heeft, met het team en de klanten, in vijftien jaar een prachtig bedrijf opgebouwd. Nu staan we op het punt door te groeien en daarbij past een ander soort leiderschap. De beslissing van Karin om ruimte te maken voor persoonlijke groei, vind ik erg stoer. Het is misschien makkelijker om gewoon door te blijven gaan met wat je doet, en dat was voor Yellow en het team ook prima geweest. Maar weten wat je wilt en wat goed is en daarvoor gaan, dat vraagt om moed. Ik ben blij dat Karin een rol heeft gekozen waarin ze Yellow als team met al haar talenten op de best mogelijke manier blijft ondersteunen.”

Jonker wordt op interim-basis bijgestaan door Jeroen Bais als operationeel manager. Bais is verbonden aan de Next Step Factory, waar hij ondernemers ondersteunt met het versnellen van hun organisatie. Hij is als coach al langer betrokken bij Yellow Communications, waar hij het team helpt nieuwe stappen te zetten in de professionalisering van de organisatie.

Van Geelen draagt in dit eerste kwartaal van 2020 haar taken verder over, maar krijgt een nieuwe rol als Strategy Consultant en mentor.

Van Geelen: “Als Strategy Consultant deel ik graag mijn kennis en ervaring met klanten en collega’s om hen naar een hoger strategisch communicatieniveau te brengen. Datzelfde geldt voor mijn rol als mentor. Ik begeleid en stimuleer mensen om het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast ga ik ook buiten Yellow aan de slag als Life Planner, strategisch adviseur en sparringpartner voor kleine ondernemers. Het is een bewuste keuze voor de dingen waar ik de meeste energie van krijg: mensen adviseren en begeleiden.”

www.yellow-communications.com

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.