Logitech komt met de contentcamera Logitech Scribe

Logitech komt met de contentcamera Logitech Scribe

18-05-2021 18:15:00 | Door: David de Jong | hits: 625 | Tags:

Logitech introduceert de Logitech Scribe, een door kunstmatige intelligentie ondersteunde whiteboardcamera. Daarmee maakt de Logitech Scribe het speeveld gelijk voor iedereen een hybride meeting, door iedereen het perfecte beeld te bieden in hybride kantooromgevingen en klaslokalen.

Logitech Scribe, compatibel met toonaangevende services zoals Microsoft Teams, Zoom en Pexip, stuurt de inhoud van een whiteboard met ongelooflijke helderheid uit naar videovergaderingen, waardoor iedereen als het ware virtueel in dezelfde ruimte zit.

Van vergaderruimtes tot klaslokalen, Logitech Scribe komt op een moment waarop hybride werken en leren steeds meer doordringt in ons dagelijks leven. Logitech Scribe maakt brainstormen, lesgeven en teamvergaderingen voor iedereen toegankelijk en productief dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp. Door zo veel mogelijk factoren voor teams gelijk te maken, geeft Scribe iedereen - in de vergaderruimte of op afstand - een perfect zicht op het bord.

Integratie met Microsoft Teams Rooms en Zoom Rooms maken de ervaring zorgeloos. Deelnemers in de vergaderruimte kunnen de content op het whiteboard delen in videovergaderingen door simpelweg op de draadloze knop te drukken die bij Scribe meegeleverd wordt of door op de onetouch-controller, zoals de Logitech Tap, van de vergaderruimte te tikken. De draadloze knop werkt momenteel met Zoom Rooms en ondersteuning voor Teams Rooms komt later dit jaar. Scribe werkt ook als een USB-contentcamera met vrijwel elke videoconference-oplossing, waardoor het flexibel gebruikt kan worden in vergaderruimtes, klaslokalen of zelfs thuiskantoren.

Scott Wharton, general manager en vice-president van Logitech Video Collaboration: “We hebben hard gewerkt om voor zowel de vergaderruimte als de persoonlijke werkplekken hoogwaardige audio- en videosamenwerking mogelijk te maken. Toch zien we een kloof bij het integreren van niet-digitale inhoud zoals whiteboards of Post-its inn virtuele vergaderingen. Logitech Scribe werkt, omdat het gebruik maakt van wat mensen al van nature doen: een stift pakken en op een whiteboard tekenen. Vanaf nu kunnen we niet-digitale content toch online gebruiken, en het digitaal samenwerken naar een hoger niveau tillen, met uitstekende kwaliteit. Tegelijkertijd is het extreem gemakkelijk te gebruiken en te delen, dankzij de compatibiliteit met de meest populaire cloudservices van dit moment, zoals Teams en Zoom."

Logitech Scribe legt whiteboards vast tot 1,80 bij 1,20 meter en is een speciale whiteboard-contentcamera die deelnemers aan virtuele vergaderingen een duidelijk, realtime beeld van het whiteboard geeft. Met behulp van ingebouwde kunstmatige intelligentie kan Scribe de presentator transparant maken, zodat deelnemers op afstand het whiteboard kunnen zien zonder dat er iets in de weg zit. Ook worden automatisch de kleuren van markeringen verbeterd zodat de inhoud gemakkelijker te lezen is. Scribe heeft zelfs de mogelijkheid om andere niet-digitale inhoud te detecteren, zoals Post-its, een vaak gebruikte tool tijdens brainstormsessies. Of de camera nu gekoppeld wordt aan een laptop thuis of op het beeldscherm van de vergaderruimte, Scribe zorgt ervoor dat iedereen de beste plaats aan tafel heeft.

Met een strak, aan de muur gemonteerd ontwerp en doordacht kabelbeheer past Scribe op elegante wijze in elk modern kantoor of klaslokaal. Bovendien wordt het geleverd met alles wat nodig is om het snel gebruiksklaar te krijgen. Naast de Logitech Scribe-contentcamera, bevat het pakket een draadloze deelknop, montagecomponenten en voeding- en categoriekabels voor implementatie op schaal. Met Scribe breidt Logitech uit waar het goed in is: samenwerkingstools creëren die het voor mensen gemakkelijker maken om op een natuurlijkere en zinvollere manier met de digitale wereld om te gaan.

Ehrika Gladden, vice-president van Logitechs global video collaboration commercial-organisatie: "Of je missie nu creativiteit, design, ontwikkeling of lesgeven omvat, we hebben een glimp opgevangen van hoe de door technologie mogelijk gemaakte samenwerking van de toekomst eruit kan zien met Scribe."

Peter Smit,
eigenaar van Smit Visual: “Logitech Scribe maakt samenwerken op afstand een stuk toegankelijker. Met onze whiteboard-wanden van het merk Chameleon stimuleren we creativiteit, samenwerking en informatiedeling in organisaties. Vergaderen en brainstormen in een hybride werkomgeving brengen unieke uitdagingen met zich mee, die we door de integratie van de Logitech Scribe veel makkelijker kunnen aangaan. De combinatie van het analoge whiteboard met de Logitech Scribe geeft een nieuwe dimensie aan creativiteit, samenwerking en informatiedeling. Het whiteboard is future-proof!”

Al eerder is Logitech een samenwerking aangegaan met andere partijen om een totaaloplossing te brengen in de educatiemarkt, namelijk Learn Anywhere. Learn Anywhere stelt de docent in staat om op een vertrouwde manier les te blijven geven, ook wanneer leerlingen of studenten thuis zitten en de les online wordt gevolgd. Met meerdere camera’s kunnen studenten op afstand moeiteloos een digitale presentatie volgen. Joost Jetten, Head of Enterprise Benelux van Logitech: “De Logitech Scribe is een logische evolutie op het gebied van video-oplossingen in een hybride lesomgeving. Met Learn Anywhere zijn we reeds een samenwerking aangegaan met Epson, Smit Visual en Extron om lesgeven en samenwerken op afstand zo naadloos mogelijk te maken. Met de Logitech Scribe kunnen we die samenwerking nog verder verdiepen. Met de komst van Scribe kan Learn Anywhere nu ook voor andere platformen beschikbaar komen, onder andere Zoom."

Logitech Scribe is beschikbaar in de Benelux met een adviesprijs vanaf 1299 euro. Logitech Scribe is compatibel met Teams Rooms op Windows en Zoom Rooms. Ondersteuning voor Zoom Appliances komt beschikbaar na de lancering. Voor vrijwel elke videoconference-oplossing kan Scribe ook werken als een zelfstandige USB-contentcamera wanneer deze is aangesloten op een computer of laptop.

www.logitech.nl

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatieMeld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie