Logitech, Epson, Extron en Smit Visual ontwikkelen model voor onderwijs op afstand

Logitech, Epson, Extron en Smit Visual ontwikkelen model voor onderwijs op afstand

25-11-2020 13:48:00 | Door: David de Jong | hits: 2125 | Tags:

Logitech, Epson, Extron en Smit Visual hebben een model ontwikkeld als totaaloplossing voor onderwijs op afstand. Met het initiatief Learn Anywhere spelen de bedrijven in op de behoefte van scholen en universiteiten om de continuïteit van het onderwijs op peil te houden.

Oscar van der Linden, manager bij Epson: “Met name in het hoger onderwijs gaan studenten en docenten gebukt onder de huidige situatie. Al sinds de uitbraak van het coronavirus worden veel lessen, colleges en tentamens op afstand gegeven of afgenomen. En dat eist zijn tol. Leerachterstanden bij studenten, toenemende werkdruk bij docenten en vereenzaming groeien met de dag. Met ons gezamenlijke initiatief willen we zorgen dat digitaal en remote lesgeven beter verloopt. Daarmee zorgen we voor continuïteit in het onderwijs en op die manier is lesgeven aangenamer voor alle betrokkenen. Door de corona-uitbraak is die samenwerking in een stroomversnelling gekomen,” “Al gauw kwamen berichten naar buiten over problemen met het lesgeven en studenten die daar last van hebben. En ook na de huidige pandemie zal de wereld er anders uitzien. Lesgeven op afstand of een combinatie van lokaal en op afstand zal, net als hybride werkvormen, steeds meer de standaard worden.”

Joost Jetten, Head of Enterprise Benelux bij Logitech: “Wanneer leerlingen niet fysiek aanwezig kunnen zijn, is digitaal samenwerken de beste optie om de les toch door te laten gaan. Bestaande oplossingen zijn echter niet specifiek voor klassikaal onderwijs ontwikkeld en docenten kunnen niet in elke situatie lesgeven op de manier die zij gewend zijn: voor de klas, met een stift om a+antekeningen te maken en een digitale oplossing voor presentaties. Dit initiatief is het beste alternatief dat technologie kan bieden.”

In Learn Anywhere zijn de interactieve projectoren van Epson, de Projection Walls van Smit Visual, de Logitech Teams Room solution en de connectiviteitsproducten van Extron samengevoegd in een gebruiksvriendelijk totaalpakket, om complexe onderwijsvraagstukken op een eenvoudige manier op te lossen. Het combineert een groot, analoog schrijfoppervlak met een interactief projectieoppervlak voor een moeiteloze transitie tussen het digitale en het analoge domein. De docent kan analoog aantekeningen op het zes meter brede whiteboard maken om de stof te illustreren en hetzelfde whiteboard gebruiken om digitaal te presenteren op groot formaat (tot 100 inch). De oplossing maakt gebruik van Microsoft Teams en twee verschillende Logitech camera’s - de Ultra HD Rally Camera als overzichtscamera vanuit de klas op de leraar gericht en de Logitech BRIO webcam als contentcamera voor het aantekeningenbord. Zo kunnen alle studenten, of ze de les nu vanuit huis of in de klas volgen, de docent, de presentatie én de aantekeningen moeiteloos volgen.

Joost Jetten: “Alles is aan te sturen door middel van één overzichtelijk bedieningspaneel en draait op een bekend platform: Microsoft Teams. Dus geen overbodige afstandsbedieningen of moeilijke software.”

Tom Segers, ICTS Dienst/specialisatie AV bij Thomas More: “Leerlingen moeten de les kunnen volgen in de klas of online vanuit huis. En ook een gastdocent of zieke leraar moet eenvoudig via de online oplossing kunnen deelnemen aan de les. Daarnaast geven onze docenten aan nog steeds graag te werken op een “klassiek” bord, een bord waarop ze makkelijk kunnen schrijven. Het uitwerken van formules komt bijvoorbeeld veel beter tot zijn recht op een schrijfbord. En er is veel vraag naar het werken vanaf een eigen laptop of ander apparaat (BYOD). En wat is er makkelijker het inpluggen van een HDMI-kabel om content te delen? De Learn Anywhere totaaloplossing voldoet aan al onze wensen.”

www.learn-anywhere.nl
www.logitech.com

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie