Jean-Philippe Kempf benoemd tot Communications Director van Peugeot

Jean-Philippe Kempf benoemd tot Communications Director van Peugeot

05-05-2021 11:05:00 | Door: Pie Kamau | hits: 680 | Tags:

Jean-Philippe Kempf (57) is per 1 mei 2021 de nieuwe Communications Director van Peugeot. Zijn takenpakket omvat alle communicatie van het merk, met betrekking tot producten, sport, evenementen, persrelaties, social media, interne communicatie en partnerships.

Kempf legt verantwoording af aan Thierry Lonziano, de Marketing and Communications Manager van Peugeot. De nieuwe Communications Director heeft een master filosofie van de universiteit van Straatsburg. Hij begon zijn carrière in 1987 als automotive journalist voor het Franse autoweekblad AUTOhebdo, waarna Kempf toetrad tot de redactie van het weekblad AutoPlus.

In 1991 trad Kempf in dienst van GM France, waar hij persvoorlichter werd voor de merken Opel en Lotus. In 1993 stapte hij over naar het toen nieuwe Europese persvoorlichtingsteam van Opel/Vauxhall in Rüsselsheim, Duitsland.

Van 2000 tot 2005 was Kempf in dienst van het Motor Shows-team van GM Europe in Zürich, waar hij verantwoordelijk was voor de merkrechten van de merken van GM in Europa. Daarna ging Kempf terug naar Opel in Duitsland, waar hij verantwoordelijk was voor de productcommunicatie van het merk. In 2017 werd hij Director of International Brand & Product Communications, Events & Motorshows voor Opel/Vauxhall.

Jean-Philippe Kempf volgt Eugenio Franzetti op, die een nieuwe functie binnen de Stellantis Group heeft gekregen.

www.peugeot.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie