Iris Amsterdam benoemt Colin Lamberton tot executive creative director

Iris Amsterdam benoemt Colin Lamberton tot executive creative director

18-10-2018 10:24:33 | Door: Marianna Beets | hits: 1257 | Tags:

Iris Amsterdam heeft haar team verder uitgebreid met de benoeming van Colin Lamberton als executive creative director.

Colin Lamberton heeft meer dan twintig jaar ervaring in de creatieve industrie in zowel Londen, Amsterdam als in Praag. Hij begon zijn carrière bij Lowe in de hoogtijdagen van de jaren 90 waarna hij vervolgens aan de slag is gegaan bij hotshop Chiat/Day. Daarna heeft hij samen met collega’s het coöperatieve creatieve bureau St. Luke’s opgezet en later zijn eigen experimentele studio Ether.

Gedurende deze periode als creative director was Colin Lamberton werkzaam voor merken als Jack Daniels, Volvo, Travelocity, Eurostar, HSBC, Radio One en Evian. Zijn visie, om vanuit een onverwachte benadering het gedrag van consumenten te veranderen, is duidelijk zichtbaar in zijn eerdere werk, zoals in de Cantona-reclame voor Eurostar, de Gremlins-campagne van COI Adult Literacy voor de Britse overheid en het controversiële Baked project voor Stussy x Freshcotton.

Chris Friend, managing director bij Iris Amsterdam: “Colin vertegenwoordigt het soort creatief denken waar wij als bureau op floreren. Hij is van wereldklasse, progressief en vooruitstrevend. Hij is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie en ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Grant Hunter, executive creative director van Iris Europe: “Als netwerk streven we ernaar om de business van klanten vooruit te helpen met onze speciale mix van creativiteit. Colin is een briljante denker die ons zal helpen de enorme potentie van het Amsterdamse team te realiseren. We zijn erg blij hem te mogen verwelkomen.”

Colin Lamberton: “Ik word geïnspireerd door alles wat mooi en een tikkeltje vreemd is. Iris Amsterdam past daar perfect bij. Het is een ambitieus bureau dat niet bang is om dingen anders te doen en neemt haar klanten mee naar onbekend terrein. Deel uitmaken van een toekomstgerichte en creatieve organisatie is iets dat zeker in lijn is met mijn ethos. Ik kijk ernaar uit om iedereen tot het uiterste te motiveren en gedurfde ideeën na te streven.”

De benoeming van Colin Lamberton volgt op de recente uitbreiding van het team met Lennard Hulsbos als directeur van Iris Concise, de strategie- en adviestak van het bureau, en Michael Dooling als hoofd van Studio. Deze recente versterkingen van het senior team van Iris Amsterdam zijn in lijn met de investeringen van het bureau, de groeistrategie voor 2019 en de verdere toekomst.

www.iris-worldwide.amsterdam

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie