Higuita lanceert condoommerk Huzzy met uitdagende video

Higuita lanceert condoommerk Huzzy met uitdagende video

16-12-2020 15:53:00 | Door: David de Jong | hits: 1777 | Tags:

Het recent gestarte Amsterdamse bureau Higuita heeft een campagne ontwikkeld voor het eveneens recente gelanceerde condoommerk Huzzy. De makers willen uitstralen dat seks is niet alleen is voor mensen met maatje 34 of jongens met een Hercules figuur, maar dat seks voor iedereen is. De lancering van het Nederlandse condoommerk Huzzy test het geweten van sociale media en gaat de strijd aan met stereotypen.

Het is voor Higuita de eerste campagne. Higuita is een digitaal bureau dat is opgericht door Niek Eijsbouts (onder meer van ex-SuperHeroes), Tom Hoogenboom, Martijn Hermans en Jorn de Geus.

In de video op de site van Huzzy kan men kiezen voor een gekuiste Instagram pleasing versie. Door te laten zien hoe sociale media het materiaal blokkeren wil het merk de ongelijkheid aantonen. Niek Eijsbouts, creatief directeur bij Higuita: “Ja, natuurlijk om sociale media uit te dagen en kijkers aan het denken te zetten. Instagram zit nog steeds niet te wachten op -met name- vrouwelijk bloot.  We willen een vergrootglas leggen op die ongelijkheid. Want waarom mogen we wel een blote man tot boven de gordel tonen, maar zijn vrouwentepels obsceen?”

Yannick Wille, één van de oprichters van Huzzy: “We gaan de strijd aan met het beeld dat ons al jarenlang door datingapps, condoom- of seksspeeltjesfabrikanten wordt voorgeschoteld. Een wereld waarin de man domineert en waarbij het lijkt alsof je alleen seks kunt hebben als je voldoet aan het ideale plaatje. Terwijl liefde bestaat bij de gratie van gelijkheid en iets is voor iedereen, ongeacht wie je bent of hoe je eruitziet.”

Voor deze video, geregisseerd door documentairemaker Nirit Peled, gingen tal van mensen uit de kleren. Van jong, oud en van queer tot hetero. Deen Willemstein, figurant: “Als queer persoon is het moeilijk om mezelf te herkennen in een ander. Ik identificeer mezelf als non-binair transmasculine, maar ik zie mensen zoals mij nooit in populaire media, laat staan in de biologieboeken. Queer personen hebben ook veilige seks en voorlichting nodig. Daarom wil ik mezelf juist wél laten zien in deze film van Huzzy. Ik kies er ook bewust voor om in beeld te komen met een binder aan, omdat ik nog in transitie ben. Zodat al die lieve transpersonen zich herkennen, ook als je nog bepaalde stappen moet doorlopen. Ik wil tegen hen zeggen: we zien jou, we komen er wel.”

Ilja Oosterbaan, online sex educator: “Om fijne seks te hebben is het belangrijk dat we ons goed voelen in ons lichaam. Helaas is dit niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Onderzoek toont aan dat een laag lichaamsbeeld samenhangt met een risico op onveilige seks. Een mogelijke oorzaak zijn sociale media, waar men zich continu vergelijkt met bepaalde schoonheidsidealen. De tijd voor de spiegel én tussen de lakens wordt voor veel mensen een stuk aangenamer als er inclusiviteit getoond wordt in alle media, zodat men een realistisch beeld van de samenleving krijgt en minder onzeker is. Mensen die tevreden zijn met hun eigen lichaam hebben namelijk relatief vaker seks, meer orgasmes en voelen zich zelfverzekerder wanneer het over seks gaat.”

Credits

Huzzy: Rick Luteijn | Iris Anne de Smit | Yannick Wille | Creatief bureau: Higuita | Regisseur: Nirit Peled | Sound & Spoken word: Blesz Producer: Anne de Ritter | Illustraties: Iris Anne de Smit | Edit & Motion graphics: Gert-Willem Visser, Bernie van Vlijmen

www.huzzy.love
www.higuita.amsterdam

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.