Havas Media haalt datingplatform Meetic binnen

Havas Media haalt datingplatform Meetic binnen

27-05-2020 12:40:00 | Door: David de Jong | hits: 3199 | Tags:

Havas Media heeft eind februari 2020 de pitch van het datingplatform Meetic Group gewonnen. De samenwerking is in maart van start gegaan. Het gaat om datingmerken als Lexa, Meetic, Match en OurTime

De pitch werd in het tweede kwartaal van 2019 uitgezet vanuit het Franse hoofdkantoor van Meetic. Volgens Havas Media deden ook Mediacom van GroupM/WPP en Vizeum van Dentsu Aegis mee aan de pitch. Het contract is voor de duur van twee jaar aangegaan.

Havas Media heeft het account deels gewonnen door het wereldwijde Prosumer Rapport Love in the Digital Age waarin de opmerkelijkste cijfers en trends van online dating wereldwijd zijn gepresenteerd. Voor het Amsterdamse bedrijf betekent het account een focus op televisie, billboarding en radio, naast strategische ondersteuning van online-activiteiten voor de merken Lexa en het te introduceren 55+-merk OurTime.

Het contract omvat alle markten waar Meetic Group actief is in Europa, waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Céline Boudière, CMO van Meetic Group: "We werken voor een aantal van onze merken twee jaar met de teams van Havas Media en zijn bijzonder opgetogen om dit avontuur op grotere schaal voort te zetten. De keuze voor Havas Media komt voort uit onze wens een wereldwijd effectieve en vooral consequente mediastrategie te bouwen, en tegelijkertijd toegang te houden tot lokale experts voor de juiste executie.”

Thijs Muller
, CEO Havas Amsterdam: “Het onderwerp liefde zit midden in ons aller hart en is zo mogelijk nog relevanter geworden tijdens deze bijzondere crisistijden. Het is aan Havas om dat hart te raken in het juiste kanaal. Dat Meetic voor ons kiest is een belangrijke overwinning en een compliment. Het bewijst dat Havas haar focus op de culturele leefwereld van de consument succesvol is.”

Meetic Group is onderdeel van het Amerikaanse Match Group dat in handen is van het eveneens Amerikaanse IAC. Havas Media is via het Franse Havas onderdeel van het eveneens Franse Vivendi.

www.havasmedia.com
www.havasgroup.fr
www.vivendi.com
www.meetic-group.com
www.mtch.com

www.iac.com

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.