HERC herlanceert Jobbird.com als internationaal merk

HERC herlanceert Jobbird.com als internationaal merk

05-02-2020 14:23:00 | Door: David de Jong | hits: 241 | Tags:

HERC the agency heeft het merk Jobbird.com van scratch opnieuw mogen positioneren, opbouwen en vormgeven. De campagne 100.000 fantastic normal jobs is voor de vacaturesite uitgerold.

Eind 2018 namen de eigenaren van recruitmentbureau YoungCapital Jobbird over, omdat ze voelden dat het merk internationale potentie had, zodat ze het konden runnen op hun eigen manier. Jobbird ging eerder failliet, maar wist terug te komen onder nieuwe eigenaren.

HERC maakte al campagnes voor YoungCapital en blaast nu de doorstart van Jobbird.com leven in: F*cking fantastic, man. / Over 100.000 fantastic normal jobs. / Jobbird.com / Jobs. Not birds.

Rogier de Bruin, medeoprichter van HERC en Creative Director: "In een tijd waarin iedereen bijzonder moet zijn, influencer wil worden of reisfotograaf, eren we met deze campagne juist het normale werk. Dat is juist fantastisch. Je betaalt er je leven van – wat is er belangrijker dan dat? Bijna alle andere spelers in de arbeidsmarkt zitten op bijzonder zijn en jezelf door-ontwikkelen."

Rogier de Bruin: "De cinematografische aanpak is in de stijl van high-end Netflix en HBO-series, omdat we het gewone zoals gezegd bijzonder wilden maken. De jonge zeer talentvolle regisseur van de commercial, Sharif Abdel Mawla, maakt ook films en muziekvideo’s. Dat past ook bij ons bureau, om de connectie te zoeken met populaire cultuur; niet toevallig de cultuur van een grote groep mensen met hele normale banen."

Niels Heimens, medeoprichter en Account Director van HERC: "Wat de campagne voor ons extra bijzonder maakt, is dat we het nieuwe merk Jobbird.com van scratch mochten opbouwen: van merkstrategie en visual identity tot en met een internationale campagne. Dat is de gedroomde vraag voor een bureau. En dat je carte blanche krijgt, dat komt zelden nog voor.

Bovendien sprak daar enorm veel vertrouwen uit, dat is altijd fijn. Sowieso hebben de eigenaren van Jobbird.com en YoungCapital veel vertrouwen en ambitie. Dat zie je ook terug in deze campagne; we houden ons nergens in, het is een campagne vol zelfvertrouwen."

Margriet de Kroon, Marketing Director van Jobbird.com en YoungCapital: "YoungCapital heeft al een twintigtal jobboards voor studenten en andere niches, we wilden ons portfolio graag uitbreiden met een generiek jobboard met een bredere doelgroep. Jobbird.com had al een naam opgebouwd, maar was wat ons betreft nog niet onderscheidend genoeg., Na onderzoek bleek dat eigenlijk alle jobboards voor veilige kleuren kiezen en de nadruk op de juiste match leggen, terwijl ze uiteindelijk allemaal alleen maarbanen aanbieden. Juist daarom kozen wij voor een eigen, opvallende merkidenteit. Gelukkig is het creëren van bijzonder impactvol werk, voor HERC juist normaal werk. We beginnen in Nederland, maar zullen op korte termijn ook in Duitsland starten en het merk internationaal verder gaan uitrollen. We zijn met deze opvallende stijl en campagne klaar om de wereld te veroveren met Jobbird.com!"

www.jobbird.com
www.herc.agency

 

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.