Gert-Jan Munk is per 1 juli 2020 vertrokken bij UM

Gert-Jan Munk is per 1 juli 2020 vertrokken bij UM

06-07-2020 10:15:10 | Door: David de Jong | hits: 1755 | Tags:

Creative director Gert-Jan Munk is per 1 juli 2020 vertrokken bij UM. Gert-Jan Munk gaat door als onafhankelijk freelancer. Als gevolg van een herstructurering en door de impact van het coronavirus heeft IPG Mediabrands besloten om de conceptuele, creatieve activiteiten binnen UM op een andere manier te organiseren.

Creatieve mediaoplossingen zoals media partnerships, (branded)content -en influencer trajecten blijven een geïntegreerd onderdeel van de UM-propositie Better Science, Better Art & Better Outcomes.

Hierdoor is  de rol van creative director gewijzigd en is Gert-Jan Munk vertrokken .Gert-Jan Munk was sinds juni 2017 creative director bij UM toen hij na 10 jaar freelancen besloot om weer een vaste positie aan te nemen.

Gert-Jan Munk:  "We hebben de afgelopen drie jaar bijzondere dingen gedaan op het snijvlak van media en creatie. Het huwelijk tussen media en creatie is onstuimig dus het was zonder uitzondering spannend en nooit hetzelfde. We hebben sterk werk gemaakt voor onder andere Coca-Cola, Nestlé en Vattenfall. Hier bleek 1 plus 1 ineens 3. Na de herstructurering zie ik daar geen ruimte voor, dus dan is het goed iets anders te gaan doen."

Yvonne Prins, Managing Partner bij UM: "Gert-Jan Munk heeft in drie jaar tijd creatie een duidelijke plek gegeven binnen UM die van grote waarde is. Daar borduren we op voort. De herstructurering brengt focus en gaat ons slagvaardiger maken, zodat we onze klanten nog beter, sneller en efficiënter kunnen helpen met creatieve media -en content oplossingen.’

Gert-Jan Munk gaat aan de slag als freelancer, onder meer voor Apple en Beats en heeft plannen om iets te gaan doen met zeewier.  Gert-Jan Munk: "In de tijd dat ik bij FairFood werkte was ik al bezig met het voedselvraagstuk in de wereld en zeewier kan een mooie oplossing zijn voor onze zoektocht naar alternatieve voedselbronnen. Ik heb altijd side projects gedaan en dit is er één van. Vooralsnog is zeewier als hoofdingrediënt an sich nog niet echt te nassen. Maar daar wordt aan gewerkt."

www.um.nl
www.ipgmediabrands.com

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.