Forbo Flooring Systems kiest voor Maxlead

Forbo Flooring Systems kiest voor Maxlead

19-05-2020 10:59:30 | Door: Saskia van Weert | hits: 2422 | Tags:

Forbo Flooring Systems heeft na een uitgebreide bureau-oriëntatie gekozen voor onlinemarketingbureau Maxlead. Als strategisch onlinemarketingpartner gaat Maxlead Forbo Flooring Systems ondersteunen bij het wereldwijd genereren van leads en sales in de business-to-businessmarkt voor Forbo’s merk Marmoleum.

Aanleiding voor de bureaupitch is de ambitie van Forbo Flooring Systems om hun positie als wereldwijd marktleider te verstevigen. Om dit te realiseren ligt in 2020 de focus op het promoten van haar belangrijkste product, linoleum, onder de Forbo-merknaam Marmoleum, binnen de wereldwijde business-to-businessmarkt.

Edo Rem, Global Marketing Director Forbo Flooring Systems: “Samen met Maxlead hebben we heel bewust de keuze gemaakt om de campagne in Amerika te starten. Het bereik en de groeiende interesse voor linoleum in dat land biedt ons de perfecte basis om een goede structuur, de juiste targeting, zoekwoorden, advertenties en landingspagina te creëren. Bij uitbreiding naar andere landen zullen we deze opzet als basis gebruiken, waarna deze per land wordt aangepast.”

Carlijn de Graef, New business & Strategie Maxlead: “Voor het inrichten van de wereldwijde campagne zullen wij onze eigen leadgeneratie- en beheertool Maxlead Manager inzetten. Deze software zal de kloof tussen de marketing- en de salesafdeling van Forbo dichten en het online pad van elke websitebezoeker of lead inzichtelijk maken. Vervolgens zullen we onder andere leadscoring toepassen om zo marketing qualified leads om te zetten naar sales qualified leads. Op deze manier blijft de Forbo-salesfunnel continu gevuld, ook tijdens deze onzekere coronatijden.”

De campagne is inmiddels in Amerika van start gegaan en zal daarna worden uitgebreid naar onder andere Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk.

www.forbo.com
www.maxlead.com

 

 

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.