Essent kiest Accenture Interactive

Essent kiest Accenture Interactive

03-04-2020 13:23:00 | Door: David de Jong | hits: 2534 | Tags:

Essent en dochterbedrijf Energiedirect hebben Accenture Interactive per direct na een pitch geselecteerd als het nieuwe mediabureau. Accenture Interactive zal de communicatiestrategie, campagne-ontwikkeling en -realisatie gaan uitvoeren vanuit Amsterdam. Het contract heeft een looptijd van 3 jaar.

Essent, dat via Innogy onderdeel is van E.ON, wil met het onderbrengen van haar merk- en communicatie-activiteiten bij Accenture Interactieve haar duurzame energieoplossingen bereikbaar maken voor iedereen.

Essent selecteerde Accenture Interactive volgens eigen zeggen omdat het goed in staat is data, creativiteit en media te integreren. Het werk door het bureau omvat het ontwikkelen van de merkstrategie voor Essent en Energiedirect, het ontwikkelen en uitvoeren van de campagne en advies op het gebied van data en digital marketing. De pitch heeft 6 maanden geduurd.

Bas van Vlierden, Head of Marketing bij Essent: "Niet alleen de energiemarkt, maar ook de consument staat voor grote uitdagingen de komende jaren. De media staan vol met boodschappen over CO2-uitstoot en energietransitie, maar Nederlanders zijn onzeker over wanneer welke eerste stap voor hun eigen huishouden te zetten. Als marktleider gaan wij consumenten thuis helpen om stap voor stap te verduurzamen; bijvoorbeeld met behulp van ons landelijk netwerk van servicebedrijven. Hierbij hebben we een bureaupartner nodig om ons te helpen onze merken naar een volgend niveau te tillen. Met Accenture Interactive hebben wij gekozen voor een nieuw soort bureau met ervaren mensen op het gebied van strategie, creatie en digital. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

Accenture Interactive levert in Nederland, sinds de acquisitie van Storm Digital vorig jaar, een volledig aanbod aan marketingdiensten voor zijn klanten. Het werk dat uitgevoerd zal worden voor Essent en Energiedirect gaat verder dan alleen de reclamecampagne. Het is de specifieke wens geweest van Essent om een integratie te bieden van data, creativiteit én media. Naast het ontwikkelen van de merkstrategie en de reclamecampagne, zal het digital-marketingteam van Accenture Interactive nauw samenwerken met het in-house digital team van Essent. De pitch is begeleid door Aranka Staijen van 3MO.

Martijn van Marle, Creative Director bij Accenture Interactive: "We zijn enorm blij om te mogen werken met Essent. Deze droomklant heeft een droomvraag bij ons neergelegd om samen hun merken toekomstklaar te maken. Daar hoort een nieuwe blik op de gehele klantreis en een nieuw concept bij. We zijn ontzettend blij dat we één geïntegreerd team en één geïntegreerde aanpak hebben neergezet die de klant hebben overtuigd. Een mooier compliment kunnen we als team niet krijgen."

www.essent.nl
www.accentureinteractive.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.