Erik van Engelen benoemd tot voorzitter bvA

Erik van Engelen benoemd tot voorzitter bvA

15-05-2020 15:20:00 | Door: David de Jong | hits: 3934 | Tags:

Erik van Engelen, algemeen directeur ad interim van Wildlands Adventure Zoo is benoemd tot voorzitter van de bvA, de bond van adverteerders. Hij zal naar verwachting op 13 september de voorzittershamer overnemen van Frenkel Denie, die sinds 2013 voorzitter van bvA is.

Erik van Engelen
: “BvA heeft zich het afgelopen jaar gemanifesteerd als netwerk van merkleiders en heeft in bijvoorbeeld de discussie over de NPO aangetoond dat het belangrijk is om je als adverteerders te verenigen. In de complexe omgeving waarin wij werken moeten we de nuchterheid terugbrengen en op basis van het delen van ervaringen en kennis ons werk nog effectiever maken. Juist nu met grote vraagstukken over digitale transformatie en in de covid-19-crisis is het bvA netwerk relevanter dan ooit. Ik verheug me erop hiermee aan de slag te gaan.”

Frenkel Denie: "Ik ben blij dat we in dit historische bvA-jaar een enorme bestuursversterking kunnen aankondigen: in Erik van Engelen hebben we een uitstekende kandidaat-opvolger gevonden met een prachtige staat van dienst in sales en marketing. Hij weet wat de grote vraagstukken zijn bij adverteerders en hoe bvA daar als collectief op kan inspelen. Daarnaast kondigen we de komst aan van vier ervaren en (inter-)nationale top-marketeers in het bestuur. Deze versterking uit alle geledingen van onze achterban laat zien hoe relevant de vernieuwingen zijn die we hebben doorgevoerd.”

Daarnaast zijn Nicole Freid, directeur marketing & innovatie bij HAK, Arno de Jong, CMO Nederlandse Loterij,  Aart Jan van Triest, CEO Fitchannel.com en Theo van Uffelen, interim commercial directeur benoemd in het bvA-bestuur.

Het bestuur bestaat verder uit Frenkel Denie (voorzitter), Heleen Crielaard (penningmeester), Valerie van Schaick (Nestlé), Brenda Smith (AS Watson), Machiel Bolhuis (Eneco) en Louise Meijer (VodafoneZiggo).

Tijdens de Algemene bvA-Ledenvergadering van 13 mei 2020 die vanwege de coronacrisis digitaal gehouden is, is ingestemd door de bvA-leden met deze benoemingen.

www.bva.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie