Dept breidt uit in VS met digital design agency BASIC

Dept breidt uit in VS met digital design agency BASIC

19-11-2020 09:13:46 | Door: Saskia van Weert | hits: 1299 | Tags:

Digital brand en design agency BASIC heeft zich aangesloten bij Dept. Het Amerikaanse bureau is bekend van onder meer het werk voor Google, KFC, Patagonia en Airbnb.

Met kantoren in San Diego, San Francisco en St. Louis, heeft het 120-koppige BASIC team de afgelopen vier jaar een groei van 600 procent gerealiseerd door te focussen op digital experience en e-commerce design. Met deze stap zet Dept verder in op haar groeiambities in de Verenigde Staten en het realiseren van een global end-to-end service digital agency.

Matt Faulk, CEO van BASIC: “Wij werken voor merken waarin we geloven. We helpen hen een voorsprong te nemen op het gebied van customer experience, digitale producten en e-commerce. Nu we, in het licht van de pandemie, meer vertrouwen op digitale platforms dan ooit tevoren, is dit potentieel alleen maar groter geworden. Als onderdeel van Dept kunnen we ook data en technologie in de mix brengen. Het brengt energie en ondernemerschap, en zorgt voor die wereldwijde schaal en service-uitbreiding waar onze klanten naar op zoek zijn.”

Dept heeft het hoofdkantoor in Amsterdam en is werkzaam in 13 landen met meer dan 1.500 mensen. Het bureau werkt voor klanten als Bose, Ganni, Mizuno, Netflix, Fujitsu en Triumph Motorcycles. BASIC sluit zich als tweede bureau in de VS aan, na het in Boston gevestigde Rocket Insights. Buiten de VS voegde Dept onlangs ook het Deense strategische design agency Sorthvid en het Zwitserse digital agency Hinderling Volkart toe.

Dimi Albers, CEO van Dept : “Ons doel is om de beste agency ter wereld te bouwen. Eén van de belangrijkste stappen om dat doel te bereiken is het bouwen van een leading  agency in de VS om onze klanten te helpen hun digital business verder op te bouwen en te versnellen. Na een sterke start met ons op tech gefocuste Rocket Insights-team, zijn we op zoek gegaan naar de beste partij op het gebied van digital experiences en e-commerce, om zo het hart van Dept in de VS te vormen. BASIC groeit snel, werkt voor de beste brands ter wereld en deelt onze waarden als het gaat om het runnen van een mensen-business. Kortom: het is een perfecte match.”

In de toekomst zal BASIC opereren onder leiding van haar oprichter en CEO Matt Faulk, VP Operations Ashley Reichel, VP Creative Steve Denekas en VP Strategy Ryan Parkhurst.

www.deptagency.com
www.basicagency.com

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.