De belevingswereld van jongeren: Zo bereikt De Rijksoverheid jongeren

De belevingswereld van jongeren: Zo bereikt De Rijksoverheid jongeren

04-08-2021 11:33:27 | Door: David de Jong | hits: 814 | Tags:

Veel marketeers hebben dezelfde uitdagingen als het gaat om het bereiken van specifieke doelgroepen, het agenderen van bepaalde thema’s of het overbrengen van complexe merkboodschappen. Dominique Henskens, Creative Director DPG Brand Studios en expert concept en creatie, weet hier alles van en geeft tekst en uitleg. Zij is ervan overtuigd dat goede verhalen mensen kunnen raken en in beweging kunnen brengen. Hoe worden  jongeren bereikt?

Uit het jaarlijks social media onderzoek van Newcom, blijkt dat Facebook in 2020 bereik verliest onder jongeren. In de afgelopen jaren daalde het Facebook gebruik onder deze groep: van 88 procent in 2016 naar 51 procent in 2020. Whatsapp is op dit moment het grootste sociale medium voor jongeren. Het bereik van Whatsapp blijft elk jaar stijgen. Whatsapp is voor jongeren dé plek om te praten over wat hen bezighoudt en daarom ook het platform voor een gesprek over twijfels en verwarring in coronatijden.

Voor De Rijksoverheid maakte Brandstudio samen met Bureau Lichting van Scholieren.com, de campagne Coronaconflict. Digitale communicatie die jongeren ervan bewust moet maken hoe belangrijk het is om de coronaregels na te leven.

In de campagne wordt de doelgroep handelingsperspectief geboden op het moment dat ze in een conflict komen met anderen of met zichzelf aangaande de coronaregels. Want, ondanks alle communicatie rondom corona hebben jongeren zo hun eigen conflicten met vrienden. Wat niet mag weten ze wel, maar hoe pak je het aan als een vriend of vriendin toch met je wil afspreken, terwijl hij/zij eigenlijk in quarantaine moet?

Met name op Whatsapp maar ook op andere social media-platformen komen deze conflicten aan het licht. Met Coronaconflict wordt een gezicht gegeven aan deze discussies, door echte gesprekken van jongeren te laten zien. Die maakten we visueel in online video’s waarin de hoofdpersoon ons meeneemt in zijn of haar dilemma.

Whatsapp-stickerpakket

Alle uitingen leiden naar de website coronaconflict waar meerdere bestaande situaties te vinden zijn. Ook vind je er tips over wat je kunt zeggen en doen als je daadwerkelijk in conflict komt. En, er is een Whatsapp-stickerpakket om te downloaden, altijd handig bij conflicten die je een beetje luchtig wilt oplossen.De video’s zijn ook te zien op Scholieren.com, een website met een hoog specifiek bereik onder jongeren in de leeftijdsgroep 15-19 jaar. Het platform heeft met een bezoekersaantal van anderhalf miljoen per maand een enorm bereik onder de jeugd.

Meer informatie hierover is te vinden door hier te klikken.

www.dpggrow.nl

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.