DPG Media eCommerce lanceert visuele identiteit voor 40 webshops

DPG Media eCommerce lanceert visuele identiteit voor 40 webshops

22-06-2021 15:48:00 | Door: David de Jong | hits: 830 | Tags:

DPG Media eCommerce heeft voor 40 webshops hun eigen visuele identiteit en architectuur gelanceerd. In plaats van één uniforme webshop heeft nu iedere mediatitel een webshop die zowel in uitstraling als in het (ticket)aanbod aansluit bij de titel en de doelgroep. Met hernieuwde uitstraling, het gesegmenteerde aanbod en de high-end architectuur wil DPG Media beter inspelen op de ontwikkelingen in de markt en nieuwe technieken nog sneller adopteren.

Aanleiding voor de ingrijpende metamorfose is de door de coronacrisis versnelde digitalisering, de uitbreiding van het portfolio sinds de overname van Sanoma Media Netherlands en de monolithische bouw van de oude webshop. 

Ramona van der Kruijff-de Bruin
, Manager Product & Brand bij DPG Media: "Om het stijgende aantal bezoekers een betere klantreis en een beter aanbod te bieden was een rebranding van de front- en backend dan ook noodzakelijk. Het nieuwe platform was nodig omdat we simpelweg tegen het plafond van de oude webshop aan zaten. Niet alleen op het gebied van design, schaalbaarheid en onderhoud, maar ook om onze digitale ambitie en de versterking van online waar te maken. Door iedere shop een eigen design en architectuur te geven, kunnen we onze 800.000 unieke bezoekers per maand een naadloze en uniforme klantervaring in alle verschillende webshops bieden."’ 

Loes Cramers, Product Owner DPG Media eCommerce: “De belangrijkste technische wijziging van de architectuur is, dat ze van een groot, complex en monolitisch e-commercesysteem naar een schaalbare en agile microserviceoplossing zijn gegaan. Doordat de front- en backend nu zijn losgekoppeld hebben we een enorme sprong voorwaarts gemaakt op het gebied van snelheid, stabiliteit en flexibiliteit. Daarnaast hebben we op basis van feedback van klanten en uitgebreid kwalitatief en kwantitatief onderzoek ook de frontend een flinke metamorfose gegeven.”

www.dpgmedia.nl

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.