DEMO Design in Motion Festival reist naar Frankrijk en Italië 

DEMO Design in Motion Festival reist naar Frankrijk en Italië 

14-05-2021 15:32:00 | Door: David de Jong | hits: 650 | Tags:

Dit voorjaar reist DEMO - Design in Motion Festival naar Frankrijk en Italië. De International Biennale of Graphic Design 2021 heeft DEMO geselecteerd als onderdeel van de hoofdtentoonstelling in kunstinstelling Le Signe in Chaumont. In Le Signe wordt de visuele identiteit van DEMO, samen met de motion werken getoond. In oktober zijn de motion werken ook op verschillende schermen in de stad Chaumont te zien. De Biennale wordt van 27 mei tot 21 november 2021 georganiseerd.

DEMO is daarnaast onderdeel van één van de Graphic Days tentoonstellingen. Graphic Days Torino van (14 tot en met 30 mei 2021), is het internationale festival in Turijn, Italië, dat creativiteit, visueel ontwerp en grafisch experiment viert. DEMO wordt getoond als onderdeel van een event dat volledig is gericht op de Nederlands visueel ontwerp, Eyes On The Netherlands, georganiseerd door Graphic Days  en Graphic Matters. 

DEMO - Design in Motion is een initiatief van Studio Dumbar (part of Dept) en viert motion design gemaakt door de beste studio's, ontwerpers, jong talent en kunstacademies van over de hele wereld.

Op 7 november 2019 toonde DEMO Festival 24 uur lang de beste motion designs op alle 80 digitale schermen in Amsterdam Centraal Station. De drie curatoren van DEMO, Liza Enebeis (creatief directeur van Studio Dumbar), Koos Breen (interdisciplinair ontwerper) en Xavier Monney (motion designer), selecteerden 400 werken uit in totaal 2700 inzendingen. In totaal werden die dag 400 motion werken van 253 ontwerpers uit 37 landen getoond op de schermen verspreid over het treinstation.

DEMO besteedt bijzondere aandacht aan een steeds belangrijker onderdeel van grafische vormgeving: motion. Design in Motion is zowel een artistiek betekenisvolle manifestatie als een reflectie op de grafische ontwerppraktijk in een samenleving die steeds meer beeld- en technologiegericht is geworden.

www.demofestival.com
www.studiodumbar.com
www.deptagency.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.