DEEN verkoopt winkels aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt

DEEN verkoopt winkels aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt

16-02-2021 11:21:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2018 | Tags:

Supermarktketen DEEN houdt op te bestaan. Alle 80 winkels, de twee distributiecentra en alle andere bedrijfsonderdelen worden verkocht. Kopers zijn Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt, die elk een deel van de winkels overnemen.

Het is de bedoeling dat 39 DEEN’s naar Albert Heijn gaan, 22 naar Vomar en 19 naar DekaMarkt. Alle winkelmedewerkers houden hun baan, voor de andere personeelsleden is zoveel mogelijk baanbehoud overeengekomen.

Het bedrijf bestaat sinds 1933. Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van DEEN de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen.

Marit van Egmond, algemeen directeur van Albert Heijn: “DEEN is een oer-Hollands familiebedrijf dat zich met hart en ziel inzet voor medewerkers en klanten. Het vakmanschap, de verzorging van de winkels en hun sterke verbondenheid met de gemeenschap passen uitstekend bij alles waar wij ook voor staan. We zien samen met de DEEN medewerkers de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit, de OR en andere partijen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Naar verwachting worden de transacties in de tweede helft van het jaar afgerond.

www.deen.nl
www.ah.nl
www.vomar.nl
www.dekamarkt.nl

 

 Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.