Consument verwacht hogere Black Friday-kortingen door corona

Consument verwacht hogere Black Friday-kortingen door corona

02-11-2020 09:41:34 | Door: Saskia van Weert | hits: 2196 | Tags:

Door de coronacrisis heeft de consument dit jaar nog hogere verwachtingen van Black Friday, de uit Amerika overgewaaide koopjesdag.

Uit een onderzoek van consumentenwebsite Kieskeurig.nl blijkt dat 43,4 procent van de ondervraagden deze editie hogere kortingen verwacht dan vorig jaar. De reden hiervoor is dat zij vermoeden dat retailers een slecht jaar hebben gedraaid en dit tijdens Black Friday goed willen maken. Bijna 60 procent verwacht hierbij kortingen van 30 procent en hoger.

Black Friday is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Inmiddels is de naamsbekendheid van het fenomeen explosief gegroeid en weet maar liefst 80 procent van de mensen wat deze dag inhoudt. In november 2019 wist maar 56 procent van de respondenten van Black Friday af. Dankzij de toegenomen naamsbekendheid wacht ruim 40 procent van de mensen aankomend koopseizoen met een aankoop, totdat de prijzen eind november dalen. 14 procent van de respondenten geeft overigens aan niets te willen kopen tijdens Black Friday. De meest aangedragen reden hiervoor is dat men zich niet mee wil laten slepen door de gekte.

Echte koopjes?

Op de vraag of Black Friday een eerlijk festijn is zijn de meningen verdeeld. Het merendeel denkt dat Black Friday een truc is om consumenten te verleiden tot een aankoop (34,7 procent). Daarom is het ook niet gek dat 36 procent van het winkelend publiek aangeeft een deal pas te vertrouwen is als het in de aanbieding is bij een voor hen bekende, vertrouwde webshop. En dan nog neemt zes op de tien consumenten eerst een kijkje bij andere webshops om na te gaan of de deal bij die vertrouwde webshop wel echt de beste deal is.

Wendy Kuiper, Consumer Strategy Manager bij Kieskeurig.nl: “Daarom is het voor webshops zo belangrijk om eerlijk te zijn over je deals. Door corona zie je dat steeds meer mensen online hun aankopen zijn gaan doen. Het vergelijken van prijzen en het nagaan van de prijshistorie van een product werkt online sneller en eenvoudiger. Ieder jaar zien we op Kieskeurig.nl dat het aantal bezoekers in de maand november verder toeneemt ten opzichte van de maanden daarvoor. Door corona neemt dit alleen maar nog meer toe. De maand begint op 11 november met Singles Day, wat ook steeds populairder wordt in Nederland. Daarna neemt de drukte tot en met Black Friday en Cyber Monday alleen maar toe. Om die druk te spreiden en om leveringsproblemen te voorkomen, verwachten we dat dit jaar webshops al veel eerder met Black Friday aanbiedingen komen."

www.kieskeurig.nl
www.reshift.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.