Coco Bonito organiseert BlackOUT Friday: tegengeluid voor Kenia

Coco Bonito organiseert BlackOUT Friday: tegengeluid voor Kenia

25-11-2020 17:25:00 | Door: David de Jong | hits: 2848 | Tags:

Het Amsterdamse label Coco Bonito introduceert BlackOUT Friday. Dit jaar voelen de oprichters, Sophie Weijenberg en Eva Weijenberg, zich geroepen om met Black Friday een tegengeluid te geven. Op deze milieuonvriendelijke shoppingdag geven zij in plaats van 30 procent korting nu 30 procent van de omzet aan Macheo Kenia.

De naar Europa overgewaaide Amerikaanse traditie staat bekend om een weekend vol met flash sales en torenhoge kortingen met massaconsumptie tot gevolg. Er worden veel impulsieve aankopen gedaan en spullen geretourneerd en het is volgens Coco Bonito niet echt een milieuvriendelijke shoppingdag.

Coco Bonito vindt het belangrijk om kwetsbare groepen te ondersteunen die het door de gevolgen van het coronavirus erg zwaar hebben. 50 procent van de omzet wordt daarom gedoneerd aan Macheo in Kenia. Macheo is een organisatie die kwetsbare Keniaanse kinderen een kansrijke toekomst biedt, met name in de sloppenwijken en het platteland van Thika, een district in Kenia. Zij voorziet de kinderen van spullen die ze het hardst nodig hebben zoals voedsel, huur, medicatie of leermaterialen.

De regering van Kenia heeft begin dit schooljaar alle scholen gesloten vanwege het coronavirus. De gevolgen zijn desastreus. Veel Kenianen hebben hun banen verloren door de economische crisis. Hierdoor is het voor Keniaanse gezinnen onmogelijk om rond te komen.

Afgelopen zomer lanceerde Coco Bonito samen met Nederlandse merk Haberdashery een fairtrade lijn Sunnycords, gemaakt door Keniaanse Masai-vrouwen. Hiermee supporten zij de lokale vrouwen financieel en worden kinderen voorzien van voedsel en lesmateriaal. Er zijn 9,5 miljoen kansarme kinderen in Kenia.

www.cocobonito.com

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.