Burger King komt na 20 jaar met volledige rebranding

Burger King komt na 20 jaar met volledige rebranding

08-01-2021 15:34:00 | Door: David de Jong | hits: 1757 | Tags:

Burger King komt na 20 jaar met een compleet gewijzigde visule identiteit. Die zal de komende periode worden doorgevoerd in de restaurants en op alle punten binnen de gast- en merkbeleving. De visuele identiteit komt voort uit de ambitie van het merk om het gehele assortiment aan te bieden zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. 

Burger King streeft ernaar gasten te laten genieten van natuurlijk eten, zonder kunstmatige toevoegingen. Dit wordt voortaan ook weerspiegeld door het visuele design. Het merk introduceert een gewijzigd logo, verpakkingen, merchandise, menuborden, bedrijfskleding, POS-materiaal en interieur. Ook zal Burger King de visuele identiteit de komende periode gaan doorvoeren in alle on- en offline communicatiemiddelen.  

De invoering van de gewijzigde visuele identiteit zal enkele jaren in beslag in beslag nemen. Burger King Nederland start in januari 2021 met het aanpassen van het logo en het gebruik van de gewijzigde stijl in communicatie, om in de periode daarna steeds meer elementen aan te passen en te vernieuwen.

Esther van de Graaf, Marketing Manager voor Burger King: “Trots lanceren wij vandaag onze gewijzigde visuele identiteit. Voor ons is dit één van de belangrijkste manieren om met onze gasten te communiceren. Het vertelt wie we zijn en welke waarden we belangrijk vinde. We willen met onze visuele uitstraling gasten trek laten krijgen in onze burgers en de gastervaring optimaliseren. Met als uitgangspunten natuurlijk flame-grilling perfectie en, boven alles, smaak.”

Elk element van de visuele identiteit is ontwikkeld om beter aan te sluiten bij de strategie en de food journey van Burger King. De uitgangspunten voor het design reflecteren de wereldwijde karaktereigenschappen van Burger King: Big & Bold, Playfully Irreverent, Mouthwatering and Proudly True.

Sinds de introductie van het voormalige  logo in 1999 heeft de markt een transitie doorgemaakt naar modernere, digitaal-vriendelijke ontwerp-taal. Het minimalistische logo sluit naadloos aan op de evolutie van het merk, en is een ode aan het erfgoed dankzij het verfijnde, zelfverzekerde, simpele en speelse design.

www.burgerking.nl

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.