Björn Borg: zoenend gay-koppel in virtual reality tijdens WK kick-off

Björn Borg: zoenend gay-koppel in virtual reality tijdens WK kick-off

15-06-2018 13:33:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2249 | Tags:

Tijdens de openingswedstrijd van het WK voetbal in Rusland is via augmented reality een grote supportersvlag met een zoenend gay-koppel met op hun wangen de vlaggen van Rusland en Saoedi-Arabië, te zien geweest. Onder de kussende mannen was de tekst Love Will Win Tonight te lezen. Het digitale initiatief van het Zweedse sports fashion brand Björn Borg wil mensen aansporen om stelling te nemen tegen de onderdrukking van LHBTQ-rechten in het algemeen en huwelijksongelijkheid in het bijzonder.
 
Jonas Lindberg Nyvang, Marketing Director van Björn Borg: ”Wij vinden dat sport liefde is en dat alle liefde gelijk is. De verborgen supportersvlag is onze manier om alle liefde die gedwongen is om verborgen te blijven in deze twee landen, een steuntje in de rug te geven. Het is een eenvoudige boodschap - dat liefde, in the end, altijd overwint. Voor ons is er geen beter moment om dit debat een extra push te geven dan tijdens dit WK in Rusland."
 
Het homohuwelijk verboden in 87 procent van alle landen wereldwijd. In Rusland is het promoten van homoseksualiteit strafbaar en in Saoedi-Arabië wordt homoseksualiteit als een misdaad gezien, die zelfs bestraft kan worden met de doodstraf.

De boodschap Love Will Win Tonight wordt ook in de Russische media verspreid, onder meer via advertenties in The Moscow Times. Ook hier worden mensen aangespoord om zich in te zetten voor gelijkwaardigheid en huwelijksgelijkheid.

Het initiatief is onderdeel van Björn Borg's Marriage Unblocked campagne.

De supportersvlag kan gedurende het hele WK gebruikt worden. Te vinden (via mobiel) op: http://tifo.marriageunblocked.com

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie