Best Social Awards komt met categorie voor Twitchers

Best Social Awards komt met categorie voor Twitchers

11-05-2021 17:47:00 | Door: David de Jong | hits: 684 | Tags:

Afgelopen week maakte The Best Social Awards de nominaties bekend voor de 2021 editie. The Best Social Awards zijn prijzen in Nederland voor al het beste op social media, de crème de la content. Beste Twitcher is één van de nieuwe categorieën tijdens de achtste editie van The Best Social Award. 

The Best Social Awards reikt dit jaar voor het eerst een prijs uit aan Twitchers. Dit doen ze met de categorie Beste Twitcher, powered by Blue Microphones. Twitch is vooral bekend als streaming platform onder gamers, maar kent inmiddels een breder publiek door content van en voor muzikanten, make-up artists en andere creatievelingen.

Twitch wordt steeds groter

Twitch
, dat in 2014 gekocht werd door Amazon voor een kleine 1 miljard euro, heeft meer dan 1,6 miljoen actieve gebruikers in Nederland en de groei is niet te stoppen. Daarom viert The Best Social Awards dit jaar de meest creatieve en originele content van dit platform. Zeker tijdens corona is het social media platform steeds relevanter geworden en zijn meer mensen unieke livestreams gaan uitzenden op Twitch. Meer dan 250.000 Nederlanders bezoeken het platform dagelijks. Er wordt maandelijks zelfs voor meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland.

Powered by Blue Microphones & Logitech G

Blue Microphones & Logitech G adopteren de categorieën Beste Twitcher en Beste Gamer.

Diederik Broekhuizen van The Best Social Awards: “Blue Microphones & Logitech G zijn al jarenlang toonaangevend op het gebied van streaming & gaming, om die reden zijn we dan ook extra enthousiast dat zij deze categorieën willen omarmen.”
 
Jascha Wagenaar, Marketing Manager Streamers & Creators bij Logitech Benelux: “Miljoenen Nederlanders kijken maandelijks naar een stream op platformen als Twitch en YouTube. Het is een grote en sterk groeiende entertainment vorm, en met onze merken bieden we streamers allerlei kwalitatieve producten om hun content naar een hoger niveau te kunnen tillen. We zijn enorm blij dat een autoriteit als The Best Social Awards de sterke groei van Twitch ook erkend en waren dan ook direct enthousiast om deze award met ons merk Blue Microphones te omarmen”

Genomineerd & stemmen

Genomineerd in de categorie Beste Twitcher zijn Saar (Sarah Verhoeven), Rick Broers, Egbert, Ben Billy kwijt, Headhunterz (DJ)(Willem Rebergen) en radio DJ Daniël Lippens. Stemmen kan tot 20 mei en op 2 juni 2021 zullen de winnaars bekendgemaakt worden via een livestream. Dit jaar vindt de achtste editie van The Best Social Awards plaats en voor de tweede keer wordt dit live uitgezonden via verschillende social media. Vorig jaar trok de audience livestream zo’n 70.000 kijkers.

www.logitech.nl
www.thebestsocialawards.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie