Advertentieplatform Media Futures Market gelanceerd

Advertentieplatform Media Futures Market gelanceerd

02-11-2021 13:52:00 | Door: David de Jong | hits: 1029 | Tags:

Het advertentieplatform Media Futures Market is gelanceerd. Meer dan 50 media-exploitanten en honderden geregistreerde adverteerders hebben zich aangesloten bij het platform. Het advertentieplatform, wil functioneren als omgeving waar adverteerders en media-exploitanten direct met elkaar kunnen handelen, zonder tussenkomst van intermediairs.

Daarbij wil Media Futures Market vertrouwen, transparantie, gemak en kosten-efficiëntie in het media-ecosysteem terugbrengen. Het gaat zowel om online als offline media binnen de kanalen video, audio, print, out of home, display en social media. 

Na de bekendmaking van de bètaversie spraken investeerders en bekende namen uit de mediawereld van een revolutie binnen het medialandschap en die belofte lijkt de start-up waar te maken. Begin juni 2021 werd de bètaversie van het Media Futures Market nog door zeven media-exploitanten en een twintigtal adverteerders getest. Inmiddels hebben meer dan vijftig media-exploitanten, waaronder Discovery Benelux, New Skool Media, JCDecaux en Topcast Media, hun media-aanbod op het advertentieplatform beschikbaar gesteld. Ook honderden adverteerders waaronder Coolblue en Zonneplan, bureaus waaronder Happy Horizon en Zuid Creatives, en verschillende grote partijen uit de mkb-sector hebben een account aangemaakt.

Oprichters Stijn Gimbrère en Jaap van Strien beiden met een brede achtergrond in digital advertising, onder andere bij RTL, SpotX en Talpa Network, zijn blij verrast dat zoveel partijen vertrouwen in het advertentieplatform hebben.

Stijn Gimbrère: “Toen we drie maanden geleden ons advertentieplatform aankondigden waren de reacties overweldigend, maar dat dit zou resulteren in zoveel actieve gebruikers op het moment dat we live gingen, hadden we nooit durven hopen. Ik zie het als het ultieme bewijs dat de markt behoefte heeft aan meer transparantie en gemak en dat is precies wat wij bieden. Iedereen kan nu op ieder moment en zelfs op hun mobiele telefoon zien waar nog mediaruimte beschikbaar is. Ze kunnen bovendien zien wat de bruto- en nettoprijs is, hun eigen voordeel creëren door een bepaald volume in te kopen en binnen drie minuten inkopen in plaats van drie weken op een voorstel wachten. Transparanter dan dit wordt het niet.”

Jaap van Strien: “Ons platform geeft de regie terug aan de twee belangrijkste partijen in de markt: de adverteerder en de media-exploitant. De adverteerder weet wat hij ermee bespaart, de exploitant weet dat de partij serieus bij hem inkoopt. Onze kracht zit hem in die slimmigheid. Want waarom kun je bij Facebook en Google heel gemakkelijk een campagne inkopen, maar wordt de indruk gewekt dat het inkopen van bijvoorbeeld een video-, out of home- of audio-campagne over meerdere exploitanten heen heel ingewikkeld is. Ons platform is het bewijs dat het inkopen van media helemaal niet zo ingewikkeld is.”

Robbert Jongeneel, Digital Marketing Strateeg Zonneplan: “Al vanaf het begin werken we bij Zonneplan vanuit de gedachte dat we het zelf altijd beter kunnen. Zo ontwikkelen we onze eigen hard- en software en leiden we onze eigen monteurs en accountmanagers op. Met Media Futures Market hebben we de perfecte manier gevonden om ook zelf advertentieruimte in te kopen. Een mooie tool die precies aansluit bij onze bedrijfsfilosofie.”

Onder anderen Tim Geenen en Marco Aarnink zijn na de eerste investeringsronde aandeelhouder geworden. Enkele bekende namen uit de raad van advies zijn: Marc Duijndam, Patrick Alders, Klaartje Kuypers, Ana Henriques, Jeroen de Bakker en Remco Bos. Volgens de oprichters hebben na de eerste berichten in de media over het platform, meerdere ondernemers contact met hen opgenomen. Deze gesprekken bevinden zich in het laatste stadium. 

Zie ook: Media Futures Market van start als transparant inkoop- en verkoop platform advertenties

www.mediafuturesmarket.comMeld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie