4orange: realtime vb&t Projectmanagement beheer dashboard versimpelt processen

4orange: realtime vb&t Projectmanagement beheer dashboard versimpelt processen

02-09-2021 15:06:47 | Door: David de Jong | hits: 629 | Tags:

Vb&t Projectmanagement en BouwmanVastgoedConsultancy (BVC) signaleerden problemen aangaande de lastige opgave waar woningbouwcorporaties voor staan om informatie uit meerdere systemen te bundelen is daartoe een beheer dashboard ontwikkeld. Het gaat om bijvoorbeeld het opstellen van onderhoudsplannen voor panden waarbij informatie versnipperd is. Het doorvoeren van een wijziging kan soms grote impact voor de gehele planning hebben.

Sander Scheepers
, directeur bij vb&t projectmanagement: “Om te komen tot solide, meerjarige besluitvorming voor bijvoorbeeld renovaties, heb je te maken met verschillende invloeden. Denk hierbij aan het aantal woningen, het beoogde renovatiejaar, de aanbesteding van aannemers om deze renovaties uit te voeren en aanvraag van subsidies.”

Het besluit om een huizenblok wel of niet mee te nemen in het lopende renovatiejaar kan een grote impact hebben op de logische schakels in de aaneensluitende processen. Het bieden van een oplossing waarbij in één oogopslag de impact in te zien is, is dus eerder ‘need to have’ dan ‘nice to have’.

Ron Bouwman, directeur bij BVC: “De inbreng van co-makers, die een steeds grotere rol hebben in renovaties en verduurzaming, kan hiermee goed worden gefaciliteerd, wat leidt tot een hogere kwaliteit van renovatie- en verduurzamingsprogramma’s. Al gauw kwamen we in contact met 4orange. Zij beschikken zelf over unieke data over de Nederlandse huishoudens, Data Science specialisten en specifieke software die zij voor haar relaties inzetten om tot marktoplossingen en Insights te komen en wilden graag met ons meedenken.”

Joyce Lopulalan, Business Development Consultant bij 4orange: “In korte tijd stonden de eerste outlines van een Minimum Viable Product in de steigers, waardoor vb&t projectmanagement haar relaties kan meenemen in de mogelijkheden die dit dashboard hen biedt. Het dashboard zelf is interactief en biedt realtime insights bij het doorvoeren van wijzigingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van het Esri platform, het meest geavanceerde GIS platform dat wereldwijd miljoenen gebruikers kent. Het leukste van het project is de aanstekelijkheid van beide teams waarmee de wensen en mogelijkheden voor de volgende versie er eigenlijk ook al liggen. Dat is het grote voordeel als je expertises combineert en co-creëert. “

www.4orange.nl
www.vbtprojectmanagement.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie