[Startups] Jacques Kuyf in Advisory Board van Close

[Startups] Jacques Kuyf in Advisory Board van Close

28-05-2019 11:21:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 970 | Tags:

FD Mediagroep-CEO Jacques Kuyf treedt toe tot de Advisory Board van Close, een mobiel marketing platform voor de live-entertainmentindustrie.

Met de komst van Kuyf haalt de Nederlandse startup, die onlangs een investering van ruim drie miljoen ophaalde, een tweede ervaren bestuurder in huis die het bedrijf verder helpt groeien in binnen- en buitenland. Naast Kuyf heeft voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer zitting in de Advisory Board, die ook met het investeringsfonds Distruptive Technology Ventures in Close heeft geïnvesteerd. 

Marketingkanaal

Close heeft een mobiel marketingplatform ontwikkeld waarmee organisatoren in de entertainmentindustrie een marketingkanaal hebben om bezoekers meer te laten beleven. Via een op chat gebaseerde app kan eenvoudig informatie gedeeld worden met bezoekers, direct na ticketaankoop, maar ook tijdens en na events.

Producent Stage Entertainment, sterrenrestaurant The Jane, de Koninklijke Nederlandse Wandelbond en Orange Lions zijn al klant. Met de toetreding van Jacques Kuyf wil Close de activiteiten in Nederland en het buitenland verder uitbreiden.

Verdere groei

Kiliaan Toorenaar, oprichter en CEO Close: “Jacques heeft een sterk track record in de marketing, entertainment en mediawereld. Zijn toetreding heeft grote betekenis voor Close om verder te kunnen laten groeien. Daarnaast heb ik veel waardering voor hoe Jacques zijn analytische vermogen inzet om ondernemingen te laten groeien en mensen met elkaar te verbinden. Ik kijk ernaar uit om op bestuurlijk niveau met Kuyf en Scheepbouwer samen te werken aan het volgende hoofdstuk van Close.”

Jacques Kuyf: “Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben voor de Advisory Board. Close is een innovatieve, technologische propositie met heel veel potentieel. Vanuit mijn kennis van en netwerk in de live-entertainment industrie hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de groei. Daarnaast zie ik op termijn ook toepassingen voor andere dienstverlenende omgevingen voor deze technologie. Ik hoop, samen met Ad Scheepbouwer, het management daarin betekenisvol te kunnen ondersteunen."

Kuyf vervulde eerder bestuurlijke posities bij reclamebureau FHV BBDO en FD Mediagroep. Een aantal jaren terug maakte hij de overstap naar de entertainmentindustrie en was hij CCO en lid van de raad van bestuur van Stage Entertainment International. Nadien begon hij met twee partners marketingentertainmentbedrijf Dewynters. Hij is ook partner bij De Vroedt & Thierry en combineert deze activiteiten met een aantal adviseurschappen.

www.thecloseapp.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.