SPAR krijgt nieuwe directiestructuur

SPAR krijgt nieuwe directiestructuur

21-08-2019 11:23:00 | Door: David de Jong | hits: 1471 | Tags:

De directiestructuur van SPAR zal met ingang van 1 oktober 2019 worden aangepast. In de nieuwe structuur is er sprake van een CEO-bestuursmodel waarbij algemeen directeur John van der Ent eindverantwoordelijk is als voorzitter van het directieteam.

De huidige portefeuille van de directeur Finance & Operations, die wordt vervuld door Edith Appels en waarvan gisteren bekend is gemaakt dat zij SPAR binnenkort zal verlaten, wordt gesplitst in een directeur Finance & IT en een directeur Operations. Pim Dirckx, de huidige Manager Operations SPAR buurt zuid, zal per 1 oktober 2019 de functie van directeur Operations invullen. Voor de functie directeur Finance & IT is een vacature ontstaan die zo spoedig mogelijk zal worden ingevuld.
 
John van der Ent: "Met de benoeming van Pim Dirckx als directeur Operations neemt SPAR de logische vervolgstap in haar snelle expansie van winkels in Nederland. Met zijn jarenlange ervaring binnen operatie en franchise in de retail maar zeker ook door de geweldige kwaliteitsslag binnen de buurtwinkelportefeuille van SPAR zal Pim Dirckx in samenwerking met de ondernemers en zijn team de winkelorganisatie naar het volgende niveau brengen.
 
Marie-José Rutten, nu Manager HR, zal per 1 oktober 2019 de positie van directeur HR & Organisatieontwikkeling invullen.
 
John van der Ent: "Met de benoeming van de zeer ervaren Marie-José Rutten als directeur HR & Organisatieontwikkeling onderstreept SPAR dat de mensen binnen de organisatie het echte onderscheid en het succes maken. De snelle ontwikkeling binnen SPAR vereisen focus op het gebied van organisatieontwikkeling. Marie-José is hiervoor de uitgelezen kandidaat. Het toont de kracht en kwaliteit binnen de SPAR-organisatie dat vanuit het managementteam Marie-José Rutten en Pim Dirckx in de directie zijn benoemd."
 
Volgens CEO John van der Ent is de winkelportefeuille van SPAR weer gezond en de exploitaties zijn op een goed niveau. Er staat een nieuwe infrastructuur en er zijn de middelen om de modernisering van nagenoeg alle winkels vorm te geven. Daarnaast groeit het aantal winkels. Volgens de CEO van SPAR is er meer aandacht nodig voor het verder professionaliseren van de bedrijfsbegeleiding en de implementatie van tools en systemen voor operationele processen in de winkel.

Vanaf 2009 is SPAR bezig om haar locaties te veranderen in winkels voor dagelijks gemak. Deze transformatie is nu in een nieuwe fase terechtgekomen. De winkelportefeuille wordt verder gemoderniseerd. De komende periode zal het zogenoemde ketendenken een centrale rol spelen om op die manier de kwaliteit nog verder te verbeteren en het uitrollen van nieuwe winkels te versnellen.
 
SPAR wil een volgende stap in zijn ontwikkeling zetten teneinde de groei van de organisatie te borgen. Die groei bestaat onder meer door het openen van high traffic-locaties en het ondersteunen van de buurtwinkels om deze om te bouwen naar het 3.0-format.

www.spar.nl

Lees ook: CFO-COO Edith Appels weg bij SPAR

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.