Post Corona Posts: Wat ga jij doen wanneer deze pandemie voorbij is?

Post Corona Posts: Wat ga jij doen wanneer deze pandemie voorbij is?

15-09-2020 14:58:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2093 | Tags:

PostCoronaPosts.com is een wereldwijd platform waar mensen hun post-Corona intenties anoniem kunnen delen met de rest van de wereld. De website is opgemaakt uit één pagina waar bezoekers de volgende zin af kunnen maken: When this pandemic is over, I will…

Het idee achter dit platform is dat wanneer mensen publiekelijk hun intenties bekennen, zij ook eerder geneigd zijn om ze uit te voeren. Dit is belangrijk omdat wij geloven dan men het lastig vindt om dingen te doen die ze echt willen doen in het leven. Dit platform geeft men net dat kleine duwtje in de rug om hun dromen waar te maken.

Maar we laten niet alleen de grote, droomachtige plannen zien. Het zijn juist die kleine, rare dingen die mensen stiekem willen doen die dit project zo interessant maakt. Nadat bezoekers hun 100-karakter antwoord hebben gepost, plaatsen we die in een alsmaar groeiende galerij aan anonieme plannen en bekentenissen. De posts zijn kleur gecodeerd op basis van tijd en locatie, zodat het zichtbaar wordt hoe deze intenties over de wereld verspreid worden, net zoals een echt virus.

Als beloning voor het meedoen ziet men alle andere posts die zijn gemaakt in een digitale galerij en als ze echt mazzel hebben komt hun post op een billboard langs de Nederlandse snelwegen te staan.

Het idee achter PostCoronaPosts.com

Ze zeggen dat er een existentiële dreiging voor nodig is om de dingen echt helder te zien — maar welke zijn dat? Met welke wensen komen wij uit deze crisis? Gaan wij juist onze basisbehoeftes herwaarderen? Of onze vrijheden, zoals het omhelzen van vrienden, het opzoeken van familie, tussen een grote groep mensen staan of het kopen van toiletpapier? Of gaan we eindelijk onze grotere plannen uitvoeren zoals reizen, baan opzeggen of een scheiding aanvragen?

 

Het platform is niet alleen een collectie van onze collectieve plannen maar probeert ook aan te zetten tot actie — wanneer mensen een intentie in het openbaar verkondigen is de kans groter dat zij die intentie ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. Dit is belangrijk omdat wij geloven dan men het lastig vindt om dingen te doen die ze echt willen doen in het leven.

Door te posten op PostCoronaPosts.com sluit je in wezen een deal met jezelf om een leven te leiden die je echt wilt leiden, zelfs als je alleen maar de hand van een vreemde wilt likken.

Voorbeelden van posts

When this pandemic is over, I will…

Hug all of my friends non-stop for one hour.

Stop scrolling on Insta and start strolling IRL.

Sneeze in someone else’s armpit.

Quit my job and discover the world.

Stop dancing on my own!

Find a new excuse not to visit my in-laws.

Credits

PostCoronaPosts.com is bedacht door Hallelujah en ontwikkeld door Dotcontrol. Een selectie van inspirerende, grappige en hoopvolle berichten zullen in real-time op billboards (eigendom van Bereik) in Nederland te zien zijn. Zodat de fysieke wereld ze kan bewonderen.

postcoronaposts.com
www.studiohallelujah.com
dotcontrol.com

 Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.