[Onderzoek] Nederlandse evenementenbranche verwacht groei in 2019, kansen voor marketeers

[Onderzoek] Nederlandse evenementenbranche verwacht groei in 2019, kansen voor marketeers

31-01-2019 12:31:00 | Door: David de Jong | hits: 5567 | Tags:

De Nederlandse evenementenbranche verwacht groei in 2019 en ziet kansen voor marketeers. De behoefte aan marketingkennis biedt nieuwe kansen voor event-marketeers. De privacyrichtlijng AVG en data spelen daarbij een kleine rol. Dit blijkt uit Pulse Report, het trendrapport voor de evenementenbranche van Eventbrite, dat vandaag is gepubliceerd.

Wereldwijd zijn er bijna 4.500 professionals uit de evenementenindustrie ondervraagd over onderwerpen als marketing en promotie, budgetten, data en trends. 300 van deze professionals komen uit Nederland en België. De onderstaande uitkomsten zijn gebaseerd op hun uitspraken.

48% van de ondervraagden verwacht in 2019 meer events te organiseren dan in 2018. Voor 47% blijft dit gelijk aan vorig jaar. Eventbrite concludeert dat de evenementenindustrie een groei in het aantal evenementen verwacht.
 
57% zegt in het werven van deelnemers de grootste uitdaging te zien. Een te verwachten uitkomst die ondanks dat nog maar eens het belang van marketing en promotie onderstreept. Voor event marketeers ligt hier een mogelijkheid. 48% van de ondervraagden geeft aan meer te willen investeren in de ontwikkeling van hun marketing skills.

Eventprofessionals zien met 60% mond-tot-mondreclame als het meest effectief marketingmiddel. Na mond-tot-mondreclame worden social media marketing (48%) en direct mail (34%) als meest effectief gezien. 78% noemt e-mailmarketing een middel dat sowieso ingezet wordt.
 
Tot slot is opvallend om te zien dat slechts 22% zegt dat data privacy en security een grote impact heeft in 2019. Met de invoering van de regelgeving rondom de privacyrichtlijn AVG is dat verrassend. Aan de andere kant loopt het in lijn met de uitkomst dat slechts 26% van de ondervraagden aangeeft bezoekersdata te analyseren. In de optiek vann Eventbrite is dit een kans voor marketeers die zich in de evenementenwereld begeven.

Het trendrapport voor de evenementenbranche van Eventbrite is te downloaden via deze link.

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie