NORD DDB maakt workoutsymfonie voor Björn Borg

NORD DDB maakt workoutsymfonie voor Björn Borg

11-09-2019 07:23:00 | Door: Katja Brokke | hits: 667 | Tags:

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat sporten je slimmer maakt. Het luisteren naar klassieke muziek heeft hetzelfde positieve effect. Björn Borg vond dit uitgangspunt zo interessant dat het voor hun AW19-campagne besloot de twee te combineren en een workoutsymfonie liet componeren. De campagne werd ontwikkeld door NORD DDB.

Het Zweedse Björn Borg blijft onderzoeken wat er in onze hersenen gebeurt als we bewegen. Samen met een trainingsexpert, een neuroloog en een componist presenteert het merk de workout song getiteld Symphonia Exercitii Et Intelligentiae. De symfonie is gecomponeerd met een BPM van 123. Volgens de wetenschap het ideale tempo om niet alleen je trainingsresultaten te verbeteren, maar ook je IQ een boost te geven.

Rocky als inspiratiebron

De bijna 10 minuten durende, filmische symfonie werd gecomponeerd door de bekende Zweedse klassieke componist Jonas Valfridsson.

Jonas Valfridsson: "Het was een ongewoon verzoek, maar vooral een uitdaging om gevraagd te worden om een symfonie voor een training te componeren. Met de muziek van Rocky I als mijn grootste inspiratiebron, voelt het alsof ik de soundtrack heb gecomponeerd voor mijn eigen superheldenfilm! Ik wilde dat het stuk een vrolijke en ritmische vibe had, zonder de melodieën en contrasten van de klassieke muziek te verliezen. Via de muziek wil ik het gevoel overbrengen dat je voor een uitdaging staat en je de kracht geven om te vechten en deze uitdaging te overwinnen."

Anna-Emilia Salonen, artdirector van NORD DDB: "Als pioneer in de sportwereld is Björn Borg bereid ver te gaan om nieuwe manieren te vinden om te laten zien hoe training je hersenen beïnvloedt. We weten dat het luisteren naar klassieke muziek en sporten je IQ doen stijgen. Het was een logische volgende stap om voor de AW19-campagne van Björn Borg deze twee werelden samen te brengen. Dus move over, Swedish House Mafia en enter Symphonia Exercitii Et Intelligentiae."

De symfonie is te beluisteren op Spotify.

www.nordddb.com
www.bjornborg.com/nl

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.