Mirage Retail lanceert winkelketen MINISO in Nederland

Mirage Retail lanceert winkelketen MINISO in Nederland

13-11-2019 10:34:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2261 | Tags:

Mirage Retail Group en Mazuli Group hebben overeenstemming bereikt over de exclusieve franchise-rechten van de winkelketen MINISO in Nederland. Deze jonge Japanse winkelformule opende in 2013 haar eerste winkel in China en telt inmiddels 4800 winkels in 86 landen. MINISO opent in het voorjaar 2020 de eerste drie winkels in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Het Japanse design-merk MINISO werd in 2013 opgericht door de Japanse designer Miyake Junya en de Chinese ondernemer Ye Guofu in Tokyo. MINISO verkoopt wereldwijd consumentenproducten vanuit de filosofie goede eerlijke trendy lifestyle kwaliteitsproducten van natuurlijke herkomst. Na de succesvolle opening van de eerste winkel in China telde de formule eind 2014 300 winkels.

De snelgroeiende populaire winkelformule MINISO opent inmiddels circa 100 nieuwe winkels per maand ergens ter wereld en verwacht eind 2022 de grens van 10.000 winkels te hebben bereikt met een omzet van in totaal circa 15 miljard dollar in 100 landen. De MINISO-winkels hebben een assortiment van 2000 artikelen, waarvan het grootste deel met een prijs onder de 5 euro en met wereldwijd de introductie van 600 à 700 nieuwe artikelen per maand. MINISO heeft inmiddels een internationale groep jonge designers aan zich gebonden die verantwoordelijk is voor het ontwerpen van nieuwe artikelen binnen de filosofie van het wereldmerk.

Michiel Witteveen, CEO Mirage Retail Group: “Ik ben erg blij dat wij er in zijn geslaagd om de exclusieve franchise-rechten voor de populaire en snelgroeiende MINISO-formule in Nederland te verwerven. De winkels van MINISO zijn wereldwijd zeer succesvol en ik heb ook hoge verwachtingen voor Nederland. MINISO is niet vergelijkbaar met enige andere winkelformule in Nederland. Het heeft een frequent wisselend assortiment aan designartikelen van hoge kwaliteit en een zeer aantrekkelijke prijs. De eerst winkels zullen in het voorjaar op high traffic locaties in drie grote steden worden geopend.”

www.miniso.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.