Local Planet breidt internationaal team uit

Local Planet breidt internationaal team uit

10-07-2018 09:57:00 | Door: Suzanne van der Meij | hits: 2177 | Tags:

Local Planet, een netwerk van onafhankelijke mediabureaus, heeft als antwoord op de toenemende vraag van internationale opdrachtgevers, haar internationale team verder uitgebreid. Uli Kramer, grondlegger van Pilot Duitsland, is toegetreden als Global Chief Digital Officer van Local Planet. Daarnaast is Sandra Sydow, afkomstig van PHD waar zij de functie van Global Business Director bekleedde, toegetreden als Global Media & Business Director. Dr. Wayne Fletcher, voorheen werkzaam bij Naked Communications, McCann World Group en Aegis, is aangesteld als Group Chief Strategy Officer en zal samenwerken met Global Chief Executive Martyn Rattle. Het netwerk benoemt voor groeiregio’s tevens vijf regionale directeuren.

Nederlands marketing- en mediabureau Mediaxplain* vertegenwoordigt als aandeelhouder Local Planet in de Benelux. Christiaan van Betuw, Strategy & Activation Director bij Mediaxplain*, is zeer verheugd over de wereldwijde herstructurering die Local Planet heeft weten te realiseren.

Van Betuw: “In Local Planet zijn de voordelen dat een lokaal onafhankelijk bureau biedt, op wereldwijde schaal verenigd. We zijn het enige netwerk ter wereld dat op transparante en niet-gebonden wijze adviezen voor merken met internationale ambitie vanuit de markten zelf opbouwt. De verzwaring van het centrale team maakt het mogelijk om deze bottom-upstrategieën synergetisch op elkaar aan te passen en klanten op internationaal niveau optimaal te servicen.”

Over Local Planet

Local Planet is twee jaar geleden opgericht om merken en marketeers te helpen met het grijpen van wereldwijde groeikansen op basis van lokale expertise. Het netwerk brengt onafhankelijke mediabureaus wereldwijd samen in een onafhankelijk netwerk en vormt zo een alternatief voor internationale klanten. Local Planet staat gelijk aan transparantie waartoe onder andere volledige openbaarmaking van vergoedingen en marges in het (digitale) ecosysteem behoren.

Local Planet is momenteel werkzaam voor ruim 40 internationale opdrachtgevers op meerdere markten, zoals NetJets Europe en Crabtree & Evelyn International. Slechts twee jaar na haar oprichting is het netwerk uitgebreid naar 51 bureaus in 68 markten over de hele wereld met een gecombineerde mediabilling van meer dan veertien miljard dollar op jaarbasis.

Over Mediaxplain*

Mediaxplain* is een onafhankelijk, full service marketing- en mediabureau dat al achttien jaar bestaat. In 2016 is Mediaxplain* uitgeroepen tot mediabureau van het jaar. De missie van het bureau: opdrachtgevers succesvoller maken met behulp van media en marketing.

www.localplanetmedia.com
www.mediaxplain.nl

 

Meld je hier aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie