KLM vernieuwt app: nu met met Milestones

KLM vernieuwt app: nu met met Milestones

14-06-2018 12:26:00 | Door: Suzanne van der Meij | hits: 1696 | Tags:

In de vernieuwde versie van KLM’s mobiele app, versie 9.6, wordt de toepassing Milestones gepresenteerd. Hiermee kan elke klant in zijn profiel zien hoe vaak, hoe lang en naar welke bestemmingen is gevlogen met KLM. Deze persoonlijke vluchthistorie kan bovendien eenvoudig met familie en vrienden worden gedeeld via sociale media. Naast Milestones biedt de vernieuwde app nog meer verbeteringen voor de passagier, waaronder een uitgebreidere vluchtstatusupdate.

Met Milestones kunnen de passagiers die de KLM-app gebruiken allerlei feiten en weetjes van hun persoonlijke vluchthistorie bij KLM bekijken. Zo kan gezien worden hoe lang en hoe vaak er is gevlogen, welke bestemmingen zijn bezocht, hoeveel kilometers zijn afgelegd en hoeveel bagage er al is meegenomen. Appgebruikers kunnen deze persoonlijke reisgegevens vervolgens gemakkelijk delen met familie en vrienden. KLM sluit hiermee aan op de toenemende behoefe van mensen om persoonlijke zaken te kwantificeren en die data te delen op sociale media.

De nieuwe toepassingen worden toegevoegd aan de al bestaande functionaliteiten van de KLM-app, zoals een vlucht boeken, online inchecken, boarding pass downloaden, stoelen reserveren of het betalen voor bagage. Recent is in de app ook KLM’s Schiphol Airport Map gelanceerd, een digitale plattegrond van de luchthaven, zodat passagiers snel de weg kunnen vinden.

Vluchtstatusupdate vernieuwd

In versie 9.6 van KLM’s mobiele app zijn ook de vluchtstatusupdates vernieuwd. Aan de hand van vluchtnummer, bestemming en vliegveld is up-to-date vluchtinformatie te verkrijgen, zoals de actuele vertrek- en aankomsttijden. Mocht de vlucht vanaf Schiphol flink vertraagd zijn, dan kan de gebruiker zelf een digitale snack- of maaltijdvoucher activeren. De app biedt ook de mogelijkheid om zelf je vlucht om te boeken. 

Passagiers die reizen naar de Verenigde Staten en in aanmerking komen voor een TSA-precheck kunnen nu hun Known Traveler Number invoeren, waardoor ze met de KLM-app in de hand sneller de veiligheidscontrole in de VS kunnen passeren.

De app is al miljoenen keren gedownload en kent meer dan 100.000 actieve gebruikers per dag. Maar liefst 70 procent van de appgebruikers is permanent ingelogd en gebruikt de KLM-app zelfs meerdere keren per maand. De applicaties in de app hebben als doel om het algemene comfort voor, tijdens en na de reis te vergroten.

Download de KLM-app voor iOS of Android.

www.klm.com

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie